Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rețea de canalizare menajeră în satul Drașov din comuna Șpring. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Publicat

Satul Drașov din comuna Șpring ar putea beneficia în curând de o rețea de canalizare cu stație de epurare. Autoritățile locale au solicitat recent la APM Alba emiterea acordului de mediu. Investiția este estimată la peste 12,6 milioane de lei. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat recent depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Înființare rețea canalizare și stație epurare în sat Drașov, comuna Șpring, județul Alba”.

În localitatea Drașov din comuna Spring există în prezent o rețea de apă, aceasta fiind asigurată din gospodăria de apă existentă, respectiv din rezervorul cu o capacitate de 300 mc.

În ce privește canalizarea, aceasta nu a fost executată până în prezent, apele fiind absorbite în sol sau evacuate direct în rigolele de colectare, situație ce duce la infestarea solului și a pânzei freatice de mică adâncime din zona populată, cât și din vecinătatea acesteia, precum și la degradarea calității cursurilor de apă de suprafață ce traversează zona în aval.

Potrivit documentației, rețeaua de canalizare menajeră din localitatea Drașov s-a proiectat în sistem divizor. Apele uzate menajere sunt colectate în rețeaua de canalizare, separat de apele pluviale care sunt colectate în rigole.

Apele uzate vor fi colectate în rețeaua de canalizare, ce va fi executată din țeavă PVC-KG și conduse spre colectorul principal ce va fi amplasat în ampriza drumului județean DJ 106 I, respectiv în carosabil, pe strada Principală, de unde vor ajunge în stația de epurare. Pentru ca intervenția în drumul județean să fie limitată, colectorul principal se va monta prin foraj dirijat pe distanțe scurte (20-30 m), prin conducte de polietilenă PEID.

Pentru căminele de canalizare și branșamente se va interveni punctual în corpul drumului, urmând ca drumul să fie refăcut la starea inițială.

Rețeaua de canalizare va fi echipată cu trei stații de pompare, cămine de racordare, de rupere de pantă, de schimbare de direcție sau de întreținere și inspecție, respectiv branșamente la rețeaua de canalizare.

În cadrul proiectului urmează să fie realizate 306 branșamente, acestea fiind racordate la rețeaua de canalizare proiectată.

Stația de epurare prevăzută este o stație de epurare mecano-biologică cu nămol activ. Procesul de epurare biologic are la bază principiul de epurare cu nămol activat în suspensie cu funcționare secvențială cu nivel constant.

Valoarea totală a investiției este estimată la 12.633.884,212 lei, fără TVA.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax