Connect with us
Publicitate

AIUD

Rețeta originală a unui deținut din Penitenciarul Aiud pentru a face alcool: amestec de marmeladă și pâine pus la fermentat

Publicat

aiud penitenciar

Deținuții Peniteciarului Aiud găsesc metode originale pentru prepararea băuturilor alcoolice, chiar dacă consumul sau producerea acestora sunt interzise în închisoare. 

De multe ori polițiștii de penitenciar, în timpul perchezițiilor în camerele deținuților, găsesc adevărate distilerii improvizate de către aceștia. 

Unul dintre cele mai celebre cazuri este al unui deținut care avea ascunse în cameră, în opt PET-uri, peste 16 kilograme de fructe fermentate din care dorea să obțină alcool.

CITEȘTE ȘI: ”Distileria” unui deținut de la Penitenciarul Aiud. Câte kilograme de fructe fermentate au fost găsite în celula bărbatului

Însă, un alt deținut închis la Penitenciarul Aiud a avut o rețetă originală de preparare a alcoolului. La fel ca și în cazul menționat mai sus, acesta a fost prins în timpul unei percheziții de către polițiștii de penitenciar.

Mai exact, unul dintre deținuți a amestecat într-o sticlă de 2 litri, marmeladă cu pâine și iar fi dat PET-ul cu amestecul respectiv unui coleg de celulă pe care acesta l-ar fi ascuns în perna sa.

Ce s-a întâmplat

În timpul unei percheziții, polițiștii de penitenciar au găsit ascuns în pernă unui deținut un recipient de plastic de 1,5 litri cu lichid fermentat preparat din fructe.

Drept urmare, deținutului în cauză i-a fost suspendat dreptul a vizite pentru o lună.

Acesta a contestat decizia și a spus că petul respectiv nu îî aparținea.

”În fața judecătorului delegat, deținutul a arătat că a fost sancționat pe nedrept, deoarece colegul său de cameră a pregătit într-o sticlă de 2 litri un amestec de marmeladă cu pâine și i-a zis să bage sticla într-o bluză groasă și să o bage la el în pernă până dimineața, urmând ca dimineața să o ia el, iar dimineața a intrat supraveghetorul și a descoperit sticla”, se arată în motivarea magistraților Judecătoriei Aiud.

Contestația a fost respinsă de magistrați și pe langă pedeapsa aplicată deținutul a fost obligat să plătească și 100 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax