Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

REVELION 2016 în Alba. Unde îţi poţi petrece zile de vacanţă, de Sărbători şi tarifele din această perioadă


Publicat

arieseni2La cabană, la restaurant sau în pub cu prietenii? Se apropie vacanţa de Crăciun şi Revelion, iar planurile pentru petrecerea sărbătorilor ajung pe ultima sută de metri. Majoritatea localurilor şi pensiunilor şi-au stabilit deja programul şi au şi participări confirmate, astfel încât unele locaţii sunt deja ocupate. În funcţie de buget, preferinţe sau oferte, şi în acest sezon variantele de alegere sunt pentru toate gusturile. Şi pentru că judeţul Alba nu duce lipsă de peisaje spectaculoase de iarnă, chiar dacă ofertele de cazare sau de masă pot fi, în unele cazuri, îmbunătăţite, vă invităm să vedeţi câteva exemple.

Dacă nu v-aţi hotărât încă sau vreţi să vedeţi, în comparaţie, ce oferte sunt în această perioadă, vă prezentăm câteva opţiuni din judeţul Alba.

Vezi și MESAJE DE ANUL NOU 2018: SUTE de URĂRI de ANUL NOU, SMS cu FELICITĂRI. MESAJE frumoase de REVELION 2018

Alba Iulia

masa revelionÎn oraşul-cetate Alba Iulia, majoritatea restaurantelor, pub-urilor şi barurilor organizează petreceri de Revelion. Puteţi alege separat, oferta pentru petrecere şi cazare, în cazul hotelurilor şi pensiunilor, sau la pachet.

Astfel de oferte au, de exemplu, Hotelurile Transilvania, Cetate, Astoria şi Mer Alba Iulia. Altele, cum este cazul Hotelului Parc, nu oganizează petreceri de Revelion în acest an.

Mai sunt locuri libere pentru petrecerea de Revelion la Hotel Cetate, unde meniul costă 240 de lei, fiind disponibilă şi oferta cu cazare – un loc în cameră dublă pe trei nopţi, demipensiune şi masa de Revelion la preţul de 620 de lei sau pe patru nopţi, la 760 de lei (preţurile sunt pentru cei care-şi rezervă camerele fără intermediari).

Şi Hotel Astoria organizează masă festivă de Revelion. Meniul, distracţia şi surprizele la această locaţie pot fi „rezervate” la preţul de 200 de lei.

Hotel Allegria (fostul Mer Hotel) Alba Iulia organizează petrecere la „Pavilion” cu 220 de lei de persoană. De asemenea, este disponibil şi pachet all inclusive, adică masă, cazare şi meniu festiv de revelion, la preţul de 500 de euro, pentru două persoane.

La Hotel Transilvania, toate cele 100 de locuri pentru petrecerea de revelion au fost ocupate. Pentru meniul şi buna dispoziţie la petrecerea dintre ani, invitaţii plătesc 250 de lei. De asemenea, a fost disponibil pachet de trei zile la Alba Iulia, ce include masă festivă de Revelion, brunch de Anul Nou, cină pe 1 ianuarie şi cazare două nopţi cameră dublă. Mai sunt însă locuri de cazare pentru turişti, în această perioadă.

Munţii Apuseni

arieseniLa munte, majoritatea pensiunilor sunt deja „arvunite”, însă mai sunt locaţii unde puteţi prinde un loc pe ultima sută de metri. Vă prezentăm în continuare câteva variante, cu precizarea că detalii despre ofertele de Sărbători şi disponibilitatea de cazare le aflaţi de la proprietari.

La Pensiunea Cotul Arieşului (Vadu Moţilor), puteţi petrece sejur de Crăciun şi Revelion la preţuri între 530 de lei şi 1300 de lei de persoană.

Pensiunea Roua Muntelui Baia de Arieş este o altă locaţie în care aveţi acces la cazare, masă şi distracţie în Perioada de sărbători. Tarifele sunt între 450 de lei şi 1200 de lei, în funcţie de perioadă.

Pensiunea „Vraja Muntelui” din Arieşeni garantează un sejur pe cinste de Revelion la preţuri între 1550 lei şi 18000 de lei de persoană, pe o perioadă de 5 sau 6 zile.

Valea Sebeşului, Munţii Şureanu

sureanu ski foto:schisureanu.roLa Cabana Curmături (Valea Mirajului), la 7 km DNC67 C – Transalpina (Tău), gazdele oferă distracţie de sărbători la preţuri de 750-1000 de lei pentru trei nopţi de Revelion sau 800-1100 lei pentru patru nopţi la cumpăna dintre ani. Este ofertă şi doar pentru petrecerea de Revelion, la 200 de lei de persoană.

Pensiunea Valea Frumoasei din Şugag şi Cabana Cerbul de lângă lacul Oaşa sunt alte două locaţii care au oferte de Sărbători. Pensiunea din Şugag se închiriază cu 9000 de lei în întregime, pentru grupuri de minim 20 de persoane, iar 3 nopţi la cabană costă 500 de lei de persoană sau 1000 de lei cazare cu demipensiune.

La Cabana Oaşa, preţul pentru sejurul de patru zile de Revelion, cu pachet complet (casă, masă, zăpadă şi distracţie maximă, după cum spun gazdele), este de 250 de euro de persoană.

Mai sus, în zona aproape de pârtiile de schi de la Şureanu, aveţi mai multe variante de cazare, însă locurile au fost, în majoritate, ocupate. Variantele sunt Pensiunea Poarta Raiului (deschisă în acest an; 5 nopţi, 1900 de lei), Pensiunea Şureanu (1400 lei sejurul de patru nopţi), Pensiunea Bellamy şi Hotelul Sfântu Petru.

Alte zone din judeţul Alba

Şi nu sunt singurele variante. Desigur, faţă de exemplele de mai sus, mai sunt şi alte pensiuni care oferă condiţii bune de cazare şi oferte pe măsură în această perioadă. Chiar dacă nu mai prindeţi locuri în perioada sărbătorilor, puteţi alege aceste destinaţii pentru vacanţa de iarnă. Alte zone pitoreşti, în afară de Munţii Apuseni şi Sebeşului-Şureanu, mai sunt Valea Aiudului şi RimeteaColţeşti, cu celebrele case albe şi locul unde soarele răsare de două ori, Valea Gălzii, cu peisaje ce ascund legende, zona Ighiu – Ampoiţa (lângă Alba Iulia, spre Zlatna).

Majoritatea pensiunilor oferă un program variat, cu acces la meniuri şi obiceiuri tradiţionale ale zonei, distracţii şi sporturi de iarnă, muzică şi relaxare. Sărbători fericite!

Citește și Mesaje de Anul Nou 2016 * Felicitari de Anul Nou 2016 * Mesaje de Revelion 2016 * Mesaje haiose de Anul Nou 2016Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ADMINISTRATIE

Cadrele didactice din Alba Iulia ar putea primi 750 de lei pentru materiale. Proiect inițiat de un consilier independent

Publicat

Cadrele didactice din municipiul Alba Iulia ar putea primi 750 de lei pentru a-și cumpăra materiale didactice. Consilierul local independent, Paul Florea, a anunțat că un proiect în acest sens este aproape de forma finală.

”Pe scurt:

1. Se va acorda 750 lei fiecărui profesor din municipiul Alba Iulia pentru a-și achiziționa materiale didactice.

2. Se vor acorda bani, nu vouchere.

3. Profesorii vor face o solicitare conform unei proceduri la care încă lucrăm.

4. Încă se lucrează la tipurile de bunuri și servicii pe care profesorii le pot achiziționa cu respectiva sumă.

Mă bucur foarte mult că, în final, găsim consens politic pentru acest proiect și că reușim să trecem și peste mica birocrație din administrație care a încetinit destul de mult inițiativa.

Vă țin informați cu privire la acest proiect și sper să fie votat la următoarea ședință de Consiliu Local” a transmis acesta, pe contul său de Facebook.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Vot de la 16 ani la alegerile locale și parlamentare. Președintele Senatului, de acord cu solicitărea unei organizații de tineri

Publicat

vot, stampile,

Președintele Senatului Florin Cîțu a răspuns luni că ar fi de acord cu reducerea vârstei necesare pentru a vota la 16 ani. Organizația care a solicitat acest lucru este Federația Tinerilor din Constanța.

Cîțu este de acord ca această propunere să fie inclusă în discuțiile pentru revizuirea Constituției dar și să fie făcute în paralel modificările legislative necesare în sensul permiterii tinerilor să voteze de la 16 ani pentru alegerile locale și europarlamentare, potrivit Edupedu.ro.

„Reducerea vârstei necesare pentru votul la alegerile locale reprezintă o măsură care va contribui la implicarea tinerilor în comunitatea lor, având în vedere că vor avea putere să își aleagă reprezentanții de la o vârstă mai mică.

La acest moment, se constată că tinerii până în 18 ani sunt dezinteresați de subiectele politice și, mai ales, pasivi în ceea ce privește implicarea civică. O astfel de inițiativă ar responsabiliza tinerii de la o vârstă mai mică, contribuind, astfel, la sporirea spiritului democratic”, potrivit reprezentanților tinerilor.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Eurostat: România, cea mai scăzută creştere economică din Uniunea Europeană în trimestrul al treilea

Publicat

bani

Produsul Intern Brut al zonei euro a înregistrat o creştere de 2,2% în trimestrul al treilea al acestui an, comparativ cu trimestrul al doilea, iar în Uniunea Europeană PIB-ul a urcat cu 2,1% de la un trimestru la altul, în ambele cazuri fiind vorba de un avans identic cu cel consemnat în trimestrul II raportat la primele trei luni din an, arată datele publicate marţi de Eurostat.

Cu excepţia Lituaniei, unde PIB-ul a stagnat, toate statele membre UE au consemnat o creştere a PIB în trimestrul al treilea comparativ cu trimestrul precedent. Însă, în timp ce Austria a avut cea mai mare creştere a PIB de la un trimestru la altul (3,8%), cele mai mici ritmuri de creştere au fost consemnate în România şi Slovacia (ambele cu un avans de 0,4%).

În ritm anual, Produsul Intern Brut al zonei euro a crescut cu 3,9% în zona euro şi cu 4,1% în UE în trimestrul al treilea, după un avans de 14,4% în zona euro şi unul de 13,8% în UE în trimestrul al doilea. În cazul României, ritmul de creştere a încetinit până la 8,1% în al treilea trimestru, de la 13,8% în trimestrul al doilea.

Tot marţi, Eurostat a anunţat că numărul persoanelor ocupate a urcat cu 0,9%, atât în zona euro, cât şi în Uniunea Europeană, în trimestrul al treilea al acestui an, comparativ cu trimestrul precedent. Aceasta după ce în trimestrul al doilea ocuparea a crescut cu 0,8%, atât în zona euro, cât şi în UE.

În perioada iulie-septembrie 2021, ţările membre cu cea mai puternică majorare a ocupării au fost Irlanda (4%), Spania (2,6%) şi Lituania (2,1%), iar ţările cu cele mai modeste creşteri au fost Slovacia şi Croaţia (ambele cu 0,3%), precum şi Suedia, Cehia, Germania, Italia şi România (toate cu 0,4%). Eurostat estimează că în al treilea trimestru din 2021 erau 210 milioane persoane ocupate în Uniunea Europeană, din care 161 de milioane în zona euro.

În ceea ce priveşte România, Institutul Naţional de Statistică (INS) a revizuit în sus creşterea economică din trimestrul III al acestui an, la 0,4%, de la 0,3% cât estima anterior, iar faţă de perioada similară din 2020, Produsul Intern Brut a înregistrat un avans de 7,4% pe seria brută şi 8,1% pe seria ajustată sezonier. Pe data de 16 noiembrie, INS anunţa că economia României a încetinit la 0,3% în trimestrul III faţă de trimestrul anterior, în timp ce raporta la aceeaşi perioadă a anului trecut avansul PIB a fost de 7,2% pe serie brută şi 8% pe serie ajustată.

sursa: Agerpres.ro

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Va fi zăpadă de Crăciun și Revelion? Prognoza meteo pentru sfârșitul anului 2021 și începutul anului 2022

Publicat

Metorologii spun că luna decembrie 2021, în mod sigur nu va fi acea primă lună de iarnă care să aducă dezamăgiri peste dezamăgiri, dacă este să ne uităm la începuturile de iarnă din anii precedenți.

Tiparul de macro circulație extrem de promițător pare să se transmită și la nivel troposferic și atmosferic astfel încât ne așteaptă o lună decembrie cu multe alternanțe, dar mult mai apropiat de ceea ce ar trebui să fie o primă lună de iarnă.

Vremea în luna decembrie 2021: Context sinoptic

Decembrie, prima lună de iarnă calendaristică, aduce la nivelul țării noastre o pleiadă de fenomene meteo, dintre care cele mai de interes sunt ninsorile și chiar episoadele de viscol (luna decembrie, statistic, poate aduce cel puțin un episod de viscol în țara noastră).

Din punct de vedere al poziționării centrilor barici, luna decembrie, climatologic vorbind, ar trebui să aducă frecvent un cuplaj în dorsala anticiclonului est-european și depresiuni mediteraneene bogate în precipitații.

Acesta este, în fapt, și scenariul tradițional pentru apariția ninsorilor și a episoadelor de viscol.

În același timp, din punct de vedere al circulației maselor de aer, advecțiile de aer rece continental polar sau chiar arctic determină apariția episoadelor de ger, cu valori de temperatură și sub –10, –15 grade.

Contextul sinoptic al acestui decembrie l-am început cu o serie de depresiuni mediteraneene care au avansat spre țara noastră, aducând astfel și mult așteptatele precipitații, sub toate formele.

Iar această situație se păstrează până la finalul acestei săptămâni, după care, în săptămâna 13 – 20 decembrie vedem o intensificare a anticiclonului est-european spre țara noastră, iar săptămâna 20 – 27 decembrie vedem un blocaj anticiclonic poziționat în zona insulelor britanice.

Ultima săptămână din an ne găsește cu o slăbire a regimului anticiclonic, care ar putea permite și avansul unor depresiuni mediteraneene spre țara noastră.

Vremea la sfârșitul lunii decembrie 2021:Temperaturi

Din punct de vedere al regimului termic, lina decembrie va fi o lună apropiată de normal prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, zonele montane și ușor mai caldă  (abateri pozitive de 1 – 1.5 grade) prin Oltenia, Muntenia, Moldova și Dobrogea.

Defalcat pe săptămâni, avem următoarea distribuție a abaterilor termice:

  • Săptămâna 06 – 13 decembrie vine cu un regim termic normal Banat, Crișana, în timp ce în restul țării va fi mai cald decât normalul perioadei.
  • Săptămâna 13 – 20 decembrie va fi mai caldă decât normalul în toată țara pentru ca, începând cu 20 decembrie să vorbim de o vreme mai rece în toată țara
  • tendință care se va păstra ți în ultimele zile din decembrie și primele din ianuarie 2022, mai ales în zonele montane, Banat, Crișana, Dobrogea în timp ce în restul țării vom avea valori termice apropiate de normal.

Vremea la sfârșitul lunii decembrie 2021: Precipitații

Începutul de lună de decembrie a adus precipitații în toată țara, grație unor depresiuni mediteraneene, iar acest lucru se va păstra și pe tot parcursul acestei săptămâni, care va aduce, astfel, un regim pluviometric excedentar în toată țara.

Intervalul 20 – 27 decembrie vine cu un deficit de precipitații pentru ca ultimele zile din an să vină cu un regim normal pluviometric.

Cantitățile totale așteptate să cadă până la finalul acestei luni vor ajunge la 40 – 50 de l la nivelul întregii țări, iar prin Oltenia, vestul Munteniei, Meridionali, munții Banatului am putea ajunge și la 60 – 70 l/mp. Cele mai mici cantități sunt așteptate prin vestul extrem al Banatului și Maramureșului (20 – 25 de l/mp). Aceste cantități vor caracteriza un regim de excedent în întreaga țară.

Vremea la sfârșitul lunii decembrie: Ninsori

În ceea ce privește mult așteptatele ninsori, momentan ele rămân de interes doar pentru zonele montane, Transilvania, Maramureș, nordul și centrul Moldovei, dar modelările celor de la ECMWF estimează că, mai ales după 20 decembrie și în intervalul dintre Crăciun și Anul Nou am putea avea parte de ninsori pe arii extinse la nivelul întregii țări.

Avem Crăciun 2021 cu zăpadă?

Pentru cei care așteaptă cu nerăbdare răspunsul la cea mai importantă întrebare a anului, dacă avem zăpadă de Crăciun și Revelion, toate informațiile de mai sus, puse cap la cap, informații care trebuie luate ca simple estimări, cu un grad de realizare de sub 60% în acest moment, ne spun că da.

Mai ales în ultima decadă a lunii decembrie și cu precădere în intervalul 23 – 28 decembrie, sunt posibile manifestări de iarnă la nivelul întregii țări, care să aducă ninsori, posibil chiar un episod de viscol și un strat de zăpadă inclusiv în zonele joase.

De ce spunem asta? Pentru că avem de-a face cu o slăbire a blocajului anticiclonic din perioada 13 – 20 decembrie, cu o posibilă ciclogeneză care să permită avansul spre țara noastră a unor depresiuni mediteraneene care să cupleze foarte bine cu anticiclonul est european.

Ținând cont și de faptul că temperaturile vor fi mai scăzute decât normalul perioadei în această ultimă decadă, șansele de zăpadă cu ocazia sărbătorilor de iarnă sunt, cel puțin acum, mai mult decât promițătoare.

sursa: Prognoza Meteo este oferită de Prognoze Meteo – Vremea în România

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate