Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE ADMITERE 2020 la Universitatea din Alba Iulia, publicate. Candidații admiși la specializări cu licență și master


Publicat

universitatea alba Iulia UAB

Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a publicat rezultatele la admitere 2020, după sesiunea de înscrieri din perioada 8-17 iulie. Anul acesta, peste 2000 de candidați s-au înscris online la admitere UAB.

AICI, rezultate admitere la studii cu licență 2020.

AICI, rezultate admitere la studii cu licență pentru absolvenți mediul rural 2020.

AICI, rezultate admitere la studii cu licență pentru candidați proveniți din sistemul de protecție socială.

AICI, rezultate admitere master 2020.

AICI, toate rezultatele la admitere UAB 2020.

În acest an, UAB a pus la dispoziția candidaților, la specializările de licență, 710 locuri la buget, din care 29 pentru domenii prioritare și 949 locuri cu taxă (între 2.000 de lei pe an și 3.000 lei pe an, în funcție de specializare), respectiv 325 locuri la învățământ la distanță. În total, sunt 1.984 locuri disponibile.

Peste 2300 de dosare au fost depuse online în această sesiune a admiterii (candidați români și români de pretutindeni), pentru toate programele de studii (nivel licență și masterat, locuri subvenționate de la bugetul de stat sau cu taxă, pentru învățământul la zi și la distanță), potrivit UAB.

Pentru a afla la ce program de studii de licență sau de masterat au fost admiși, candidații trebuie să își verifice numărul dosarului de concurs care apare pe fișa de înscriere și pe legitimația de concurs și să-l caute  în listele afișate pe site cu rezultatele  admiterii, în ordinea opțiunilor. Candidații vor găsi afișat pe site numărul legitimației personale, specializarea și tipul de loc pe care au fost admiși.

Detalii despre înmatriculări

Urmează cea de-a doua etapă a admiterii, cea a înmatriculărilor, în care candidații declarați admiși trebuie să se prezinte la universitate, conform calendarului admiterii, pentru a-și confirma locul, a-și depune dosarul cu documentele complete și a semna contractul de studii. după semnarea contractului, își pot depune și cererea pentru obținerea unui loc în căminele studențești, pentru anul universitar 2020-2021.

Începând cu data de 20 iulie 2020, ora 9.00, candidații declarați admiși sunt așteptați la universitate, în comisiile admiterii pe facultăți, pentru a se înmatricula. UAB nu percepe nicio taxă de înmatriculare.

Candidații admiși pe locuri finanțate de la buget trebuie să ajungă la UAB pentru a-și confirma locul și a se înmatricula până la data de 24 iulie 2020.

Candidații care au fost admişi pe locuri finanţate de la buget şi care nu își confirmă locul și nu se înmatriculează în perioada 20-24 iulie 2020 îşi pierd locul obţinut prin concurs. Acesta va fi redistribuit candidaţilor admişi, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, conform opţiunii lor din fişa de înscriere.

Listele în urma redistribuirii locurilor subvenționate neconfirmate în prima etapă de înmatriculări se vor publica în data de 27 iulie (candidații aflați inițial pe locuri cu taxă sau pe listele de așteptare sunt rugați să consulte și ei viitoarele liste).

Candidații declarați admiși pe un loc la buget în a doua etapă (în urma redistribuirii locurilor – liste afișate în 27 iulie 2020) trebuie să ajungă la UAB pentru a se înmatricula până la data de 31 iulie 2020.

Locurile neconfirmate prin înmatriculare vor fi redistribuite candidaților înmatriculați pe locurile cu taxă, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, conform opţiunii lor din fişa de înscriere.

Candidații declarați admiși pe un loc cu taxă sau la ID (învățământ la distanță) trebuie să ajungă la UAB, pentru a se înmatricula, până la data de 28 august 2020. Studenții admiși pe loc cu taxă sau la ID vor achita, la înmatriculare, ¼ din taxa de școlarizare anuală, specifică fiecărei specializări, conform regulamentului în vigoare.

UAB anunță că a pregătit un circuit sigur pentru toți cei care se vor prezenta pentru confirmarea locurilor și depunerea dosarelor. Intrarea în clădirile universității și la comisii se va face obligatoriu cu mască și trecând prin procedura de termometrizare (cu puncte în toate locațiile principale de intrare spre comisii), evitându-se aglomerația. candidații vor fi ajutați de către persoanele desemnate să gestioneze fluxul de candidați, așa încât nu se vor crea cozi sau aglomerație. la venire și la plecare, Candidații sunt rugați să respecte cu strictețe marcajele de direcționare amplasare în incinta campusului și în clădirile universității.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ABRUD

FOTO: O mașină în care se aflau patru tineri s-a răsturnat lângă Abrud. Printre răniți, fiul viceprimarului din Roșia Montană

Publicat

Un accident rutier s-a produs joi, 22 iulie, pe raza localității Gura Cornei, lângă orașul Abrud.

Un autoturism în care se aflau patru tineri, printre care și fiul viceprimarului din Roșia Montană, s-a răsturnat în afara părții carosabile. 

„Dragii noștrii copii, toți cei patru care ați fost în mașină, să țineți minte această zi ca a doua zi de naștere a voastră. Doamne mulțam și de aceasta și Dumnezeu să vă dea însănătoșire grabnică!!!

Din păcate trebuie să mergem la Târgu Mureș, este fisurată coloana pe  două locuri. Doamne ajută-ne, puterea lui Dumnezeu este mare !!!”, a scris viceprimarul din Roșia Montană, Vasile Morariu, pe pagina de Facebook.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ATENȚIE: Mesaje-capcană cu LINK-uri PERICULOASE trimise pe facebook messenger: „Apari în acest video” sau „Seamănă cu tine”

Publicat

facebook messenger

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează asupra răspândirii unui link malițios prin intermediul serviciului Facebook Messenger.

Cei care accesează link-ul primit, care pretinde să conducă spre un video, pot fi redirecționați către un site de phishing sau se pot trezi cu dispozitivul infectat cu malware, scrie DCNews

Pe Facebook continuă propagarea mesajelor-capcană de tipul “seamănă cu tine”, “apari în acest video”, mesaje care conțin de regulă un link malițios, despre care expeditorul pretinde a conduce către un video în care apare persoana căruia i-a fost transmis mesajul, se arată într-un comunicat CERT-RO.

Odată accesat, acel link NU duce către clipul promis. Atacatorii nu oferă detalii suplimentare și profită de curiozitatea umană, pentru a determina utilizatorul să dea clic.

Mai mult, se folosesc de un serviciu de scurtare a denumirii URL-ului, pentru a masca site-ul real pe care urmează să îl accesați.

Totodată, mesajul va fi transmis către contactele dvs. de pe Facebook, iar prietenii pe care îi aveți în lista contului vor fi în pericol să cadă în aceeași capcană.

De aceea este important, pe lângă evitarea accesării link-urilor din surse necunoscute sau mesaje nesolicitate, să aveți o soluție de securitate instalată pe dispozitive, cu care să scanați astfel de resurse despre care nu sunteți siguri.

De exemplu, dacă sunteți redirecționat către un site de autentificare fraudulos și introduceți detaliile dvs. de autentificare, acestea sunt încărcate pe un server la distanță online, la care infractorii cibernetici au acces.

Ei le pot folosi direct, pentru a încerca să obțină acces la contul dvs., de unde pot extrage date suplimentare sau pot lansa alte atacuri, ori le pot vinde mai departe pe forumuri dedicate hackerilor.

Dacă link-ul este accesat din neatenție sau necunoaștere, CERT-RO recomandă :

  1. Schimbați imediat parola contului de Facebook și să activați autentificarea în 2 pași (2FA).
  2. Asigurați-vă că nu au fost acordate permisiuni unor aplicații terțe din Facebook.

Pentru asta, este necesar să vă logați în contul de Facebook și să navigați la categoria Settings & Privacy (Setări și Confidențialitate) și apoi Settings (Setări).

Apoi mergeți către categoria Permissions (Permisiuni) și apăsați pe Apps and Websites (Aplicații și Site-uri), pentru a verifica la ce aplicații ați oferit acces.

Eliminați acele aplicații pe care le considerați suspecte.

Apăsați pe aplicația respectivă, apoi pe butonul de Remove (Elimină) pentru a vă proteja contul de accesul neautorizat la aplicații terțe suspecte.

Pe lângă aceste măsuri, sunt recomandate:

  • efectuarea unei scanări a dispozitivului cu ajutorul unei soluții anti-virus;
  • verificarea aplicațiilor instalate pe dispozitiv, pentru a vă asigura că nu au fost adăugate unele noi, necunoscute
  • verificarea setărilor de confidențialitate, pentru a vă asigura că nu există modificări, acordând atenție sporită aplicației Facebook.

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Proprietarii de mașini mai vechi de 15 ani vor plăti un impozit mai mare. Ar putea ajunge la aproape 900 de lei pe an

Publicat

România nu are un sistem de taxare a poluării şi este nevoie de un pachet de măsuri care să facă diferenţa între cetăţeanul care, într-adevăr, nu-şi permite o maşină nouă şi cel care umblă pe stradă cu o maşină mai veche de 15 ani, dar pe piaţa liberă costă 15 – 20.000 de euro, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

Timbrul de mediu a fost eliminat la început de 2017 și s-a mai vorbit de consultări publice, însă nu sunt planuri clare de introducere a unei taxe.

Tanczos Barna a declarat că NU se pune problema reintroducerii celebrei taxe auto, pentru că, din punct de vedere juridic ea poate fi imediat atacată și anulată. Ministrul Mediului spune că o variantă mai practică este încurajarea cetățenilor să-și achiziționeze automobile puțin poluante.

Taxa auto pentru autovehicule la prima înmatriculare a fost introdusă pentru prima dată la 1 ianuarie 2007, imediat după aderarea României la Uniunea Europeană.

La acea vreme, taxa de primă înmatriculare se calcula în funcţie de trei variabile: vechimea maşinii, tipul de catalizator (euro) şi capacitatea cilindrică a maşinii.

Impozite stabilite de primării

Cei care au maşini mai vechi de 15 ani au toate şansele să plătească un impozit mai mare. Valoarea acestuia va fi stabilită de primarii şi ar putea ajunge şi la 900 de lei pe an.

Cu toate acestea, autorităţile au în plan să îi ajute pe oamenii fără posibilităţi financiare să îşi schimbe maşinile vechi.

Se discută despre aproximativ 3 mii de euro care să fie puse la bătaie pentru ca trecerea de la mașinile vechi la cele noi să fie mai ușoară pentru români.

Măsurile sunt discutate la nivelul Guvernului, pentru a descuraja importul de maşini la mâna a doua.

4 din zece mașini au mai mult de 17 ani

În România sunt în total 8 milioane de mașini. 4 din zece mașini au mai mult de 17 ani, spune ministerul mediului. Adică este un parc auto extrem de bătrân.

Pentru comparaţie, media vârstei unei mașini din România este cu cinci ani mai mare decât a unei mașini din Uniunea Europeană.

Parcul auto a îmbătrânit accelerat după ce România a scos orice formă de descurajare a importurilor de autoturisme vechi, spune ministrul mediului. Barna Tanczos susţine că Uniunea Europeană este în pragul unei revoluţii auto, pe care românii nu o conştientizează.

„În momentul în care majoritatea statelor membre au sisteme de taxare a poluării şi descurajează deţinerea maşinilor poluante, şi România nu are un asemenea sistem, am devenit o piaţă-ţintă, unde se aduc maşinile vechi.

Aceasta este situaţia pe care am găsit-o şi eu la minister. Ministerul Mediului trebuie să găsească o soluţie la nivel naţional de sprijin, în primul rând” spune ministrul Mediului.

Din 2035, Comisia Europeană îşi propune ca toate modelele vândute de dealerii auto în Uniune, inclusiv în România, să fie electrice, fără emisii de carbon.

Până atunci, ţara noastră trebuie să rezolve problema gravă a rablelor de pe străzi şi să reducă poluarea.

 La nivelul coaliţiei de guvernare se discută un pachet de măsuri prin care românii cu venituri mici, proprietari de rable, să fie ajutaţi să-şi cumpere maşini mai puţin poluante.

Pe de altă parte, cei care au bani, ar urma să fie descurajaţi să-şi folosească maşinile vechi.

Variante la Guvern: Rabla suplimentată, impozite diferențiate pentru mașini vechi

Surse apropiate negocierilor din Coaliţie citate de Știrileprotv,ro spun că una dintre variantele discutate prevede ca programul Rabla să fie suplimentat, iar fiecare primărie să ajute cu bani cetăţenii vulnerabili să-şi schimbe maşinile vechi şi poluante cu unele noi, mai puţin poluante.

Va trebui să facem diferenţa între cetăţeanul care, într-adevăr, nu-şi permite o maşină nouă şi cetăţeanul care umblă pe stradă cu o maşină mai veche de 15 ani, dar pe piaţa liberă costă 15 – 20.000 de euro. Aceste lucruri trebuie clar delimitate”, a explicat Tanczos Barna

Cei cu venituri mici ar putea primi până la 3000 de euro. Prin programul Rabla primesc 1500 de euro, dacă îşi cumpără o maşină pe motorină sau benzină.

Banii ar putea veni din fondul pe care Uniunea Europeană ar vrea să-l instituie la nivel european ca să-i ajute pe oamenii fără resurse financiare să nu mai polueze cu maşinile pe care le conduc.

Se pregăteşte însă şi o măsură de descurajare. Ar urma să fie modificat codul Fiscal, astfel încât primăriile să aibă dreptul să impună impozite mari pentru maşinile vechi.

De pildă, proprietarul unei maşini de peste 15 ani ar putea să plătească un impozit de cel puţin 900 de lei.

De asemenea, Comisia Europeană propune introducerea unei taxe în carburant pe care şoferii să o plătească în statele membre care nu au reuşit să reducă poluarea pe şosele. Ca să intre în vigoare, ideea trebuie aprobată şi de Parlamentul Uniunii Europene.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LISTA actualizată a statelor cu risc epidemiologic. Care sunt țările din zona roșie, galbenă și verde. Situația în 22 iulie 2021

Publicat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat joi lista a țărilor cu risc epidemiologic, pe coduri de culori – roșu, galben și verde, în funcție de incidența cazurilor de COVID-19. Sunt câteva schimbări importante în ceea ce privește țările preferate de români ca destinație de vacanță.

În urma creșterii cazurilor, în zona roșie sunt țări precum Marea Britanie, Spania, Portugalia sau Olanda.

Grecia, o destinație turistică preferată de români, rămâne în zona galbenă.

Cei care vin din zonele galbenă și roșie trebuie să stea în carantină la intrarea în România. Persoanele care au trecut prin infecția cu COVID-19, cele vaccinate și cele care au test negativ sunt scutite de carantină.

De asemenea, scutirea de carantină este valabilă și pentru copiii sub 3 ani, fără condiții, și pentru cei cu vârste între 3 și 16 ani, dacă au un test COVID negativ.

În plus, sunt scutiți de carantină cei care stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României.

Descarcă AICI lista țărilor cu risc epidemiologic.

Stat/Zonă/Teritoriu – Rata de incidență cumulată la 1.000 locuitori

Lista statelor/ țărilor din Zona roșie

Insulele Virgine Britanice 54.0

Jersey 24.9

Cipru 14.8

Seychelles 12.6

Fiji 12.4

Mongolia 9.3

Tunisia 8.6

Marea Britanie** 7.4

Cuba 7.2

Gibraltar 6.8

Olanda 6.7

Namibia 6.5

Botswana 6.2

Spania 6.2

Columbia 5.5

Kuweit 5.2

Georgia 4.8

Andorra 4.8

Argentina 4.8

Malaysia 4.6

Libia 4.2

Portugalia 4.1

Africa de Sud** 3.9

Malta 3.8

Costa Rica 3.6

Insula Man 3.6

Panama 3.4

Iran 3.4

Suriname 3.3

Kazahstan 3.1

Irak 3.0

Insulele Feroe 3.0

Brazilia** 2.9

Nepal** 0.8

India** 0.4

Lista statelor / țărilor din Zona galbenă

Stat/Zonă/Teritoriu – Rata de incidență cumulată la 1.000 locuitori

Grecia 2.9

Kârgâzstan 2.8Luxemburg 2.8

Maldive 2.8

Curaçao 2.8

Monaco 2.7

Federația Rusă 2.5

Oman 2.4

Emiratele Arabe Unite 2.3

Insulele Virgine ale Statelor Unite 2.3

Indonezia 2.2

Paraguay 2.2

Irlanda 2.0

Zimbabwe 2.0

Trinidad si Tobago 1.9

Danemarca 1.9

Thailanda 1.8

Guatemala 1.8

Bahamas 1.7

Uruguay 1.7

Eswatini 1.6

Lista statelor/ țărilor din Zona verde

Stat/Zonă/Teritoriu – Rata de incidență cumulată la 1.000 locuitori

Guyana 1.5

Belgia 1.5

Chile 1.5

Belarus 1.4

Bolivia 1.4

Statele Unite ale Americii 1.2

Franța 1.2

Myanmar 1.2

Sint Maarten 1.2

Zambia 1.2

Honduras 1.2

Rwanda 1.1

Saint Kitts si Nevis 1.1

Israel 1.0

Capul Verde 1.0

Turcia 1.0

Mexic 1.0

Bangladesh 1.0

Belize 1.0

Sri Lanka 0.9

Bonaire, Saint Eustatius si Saba 0.9

Bahrain 0.9

Saint Lucia 0.8

Aruba 0.8

Peru 0.8

Republica Dominicana 0.8

Cambodgia 0.8Iordania 0.8

Liban 0.8

Insulele Turks si Caicos 0.8

Ecuador 0.8

Guernsey 0.7

Filipine 0.7

Finlanda 0.7

Elveția 0.7

Armenia 0.6

Barbados 0.6

Muntenegru 0.6

Mozambic 0.6

Maroc 0.6

Qatar 0.6

Liechtenstein 0.6

Venezuela 0.5

Puerto Rico 0.5

Estonia 0.5

de Est 0.5

Arabia Saudita 0.5

Groenlanda 0.5

Guam 0.5

Senegal 0.5

El Salvador 0.4

Norvegia 0.4

Coreea de Sud 0.4

Italia 0.4

Lesotho 0.4

Slovenia 0.4

Afghanistan 0.4

Malawi 0.3

Bhutan 0.3

Gambia 0.3

Mauritania 0.3

Austria 0.3

Letonia 0.3

Suedia 0.3

Croația 0.3

Lituania 0.3

Cehia 0.3

Japonia 0.3

Republica Moldova 0.3

Polinezia Franceza 0.3

Jamaica 0.3

Algeria 0.3

Vietnam 0.3

Serbia 0.2Uzbekistan 0.2

Montserrat 0.2

Palestina 0.2

Saint Vincent si Grenadine 0.2

Ucraina 0.2

Insulele Cayman 0.2

Germania 0.2

Azerbaidjan 0.2

Sao Tome si Principe 0.2

Liberia 0.2

Dominica 0.2

Canada 0.2

Uganda 0.2

Bermuda 0.1

Bulgaria 0.1

Laos 0.1

Pakistan 0.1

San Marino 0.1

Slovacia 0.1

Ungaria 0.1

Bosnia si Herțegovina 0.1

Kenia 0.1

Islanda 0.1

Comore 0.1

Macedonia de Nord 0.1

Guineea Ecuatoriala 0.1

Tadjikistan 0.1

Guineea 0.1

Nicaragua 0.1

Ghana 0.1

Guineea Bissau 0.1

Gabon 0.1

Singapore 0.1

Brunei Darussalam 0.1

Togo 0.1

Anguilla 0.1

Eritreea 0.1

Kosovo 0.1

Haiti 0.1

Albania 0.1

Sierra Leone 0.0

Angola 0.0

Australia 0.0

Congo 0.0

Romania 0.0

Burundi 0.0

Djibouti 0.0

Taiwan 0.0Sudan 0.0

Grenada 0.0

Nigeria 0.0

Somalia 0.0

Madagascar 0.0

Benin 0.0

Mali 0.0

Niger 0.0

Burkina Faso 0.0

Yemen 0.0

Republica Democrata Congo 0.0

Polonia 0.0

Egipt 0.0

Papua Noua Guinee 0.0

Noua Zeelanda 0.0

Republica Centrafricana 0.0

Wallis si Futuna 0.0

Camerun 0.0

Antigua si Barbuda 0.0

Insulele Mariane de Nord 0.0

Etiopia 0.0

Ciad 0.0

Siria 0.0

Coasta de Fildeș 0.0

Sudanul de Sud 0.0

Republica Populara Chineza 0.0

Insulele Falkland (Malvine) 0.0

Vatican 0.0

Insulele Marshall 0.0

Micronezia 0.0

Caledonie 0.0

Insulele Solomon 0.0

Tanzania 0.0

Vanuatu 0.0

Sahara de vest 0.0

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate