Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE ADMITERE Colegiul Militar Național Alba Iulia 2021: Au fost afișate mediile. LISTA și precizări pentru candidați

Publicat

Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia a afișat rezultatele la admiterea din acest an.

AICI LISTA cu notele și mediile de admitere la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

Este vorba despre rezultatele preliminare în urma repartizării computerizate în învățământul liceal militar. 18 dintre cei 120 de candidați admiși sunt din județul Alba.

Cea mai mare medie de admitere este 9,98, al unei eleve, care a terminat Școala Gimnazială ”Vasile Goldiș” din Alba Iulia.

Vezi O elevă din Alba Iulia, prima pe lista de admitere la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul”. Maria, pasionată de matematică și înot

În perioada următoare, candidații admiși își confirmă locul, iar rezultatele finale vor fi comunicate luni, 19 iulie.

Precizări pentru candidați:

În eventualitatea în care se dorește renunțarea la locul obținut în colegiu

– în perioada 17 – 18 iulie, până la ora 12.00, părinții/reprezentanții legali ai candidaților vor solicita, în scris (email, online) că renunță la locul obținut, prin repartizarea centralizată.

„Cererea de renunțare la locul obținut în colegiul militar” este disponibilă în Metodologia privind înscrierea candidaților, organizarea și desfășurarea admiterii în Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, în anul de învățământ 2021 – 2022, Anexa 13. Activitatea presupune următoarele etape:

  • părinții/reprezentanții legali verifică rezultatele preliminare pe site-ul colegiului;
  • descarcă modelul de cerere de renunțare, completează cererea în toate câmpurile, scanează cererea semnată, apoi o trimite pe email-ul colegiului.

În data de 18 iulie între orele 12.00 – 16.00 va avea loc completarea locurilor rămase libere datorită renunțării la locul obținut, prin repartizarea manuală centralizată de către Direcția Generală Management Resurse Umane București.

În perioada 17 – 19 iulie, până la ora 15.00, se va confirma locul ocupat prin completarea „Cererii de înscriere în colegiu (email, online).

Vezi cerere înscriere colegiu 2021

Activitatea presupune următoarele etape:

  • părinții/reprezentanții legali verifică rezultatele preliminare pe site-ul colegiului;
  • descarcă modelul de cerere de înscriere, completează cererea în toate câmpurile, scanează cererea semnată, apoi o trimite pe email-ul colegiului.

Candidații care nu transmit, în termen, „Cererea de înscriere” sunt declarați ELIMINAT, locul lor va fi ocupat de către un alt candidat.

În data de 19 iulie după ora 15.00, se vor afișa rezultatele finale. Listele vor fi afișate pe site-ul colegiului, pe prima pagină și fizic la sediul colegiului.

în 28 mai, la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia au susținut testul-grilă 204 elevi (154 băieți și 50 de fete) de clasa a VIII-a din 10 județe arondate centrului de examen de la colegiul militar albaiulian: Alba, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Cluj, Hunedoara, Mureș, Sălaj, Sibiu și Timiș.

Din numărul total al candidaților, 39 sunt din județul Alba (24 băieți și 15 fete).

AICI lista cu rezultatele la proba de verificare a cunoştinţelor (test-grilă) de la Alba Iulia.

Proba scrisă a durat 3 ore și a constat în susţinerea unui test de verificare a cunoştinţelor la disciplinele: Matematică (10 itemi Algebră+10 itemi Geometrie) şi Limba şi literatura română (10 itemi), conform programelor şcolare valabile pentru Evaluarea naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a, promoția 2021.

Candidații care au obținut minim nota 6.00 la testul grilă au participat la a doua etapă a admiterii.

În cea de-a doua etapă, candidaţii care au fost declaraţi „Admis” la proba de verificare a cunoştinţelor şi au participat la Evaluarea naţională au fost ierarhizaţi şi repartizaţi în colegiile naţionale militare, în funcţie de media finală de admitere şi opţiunile exprimate în fişa de înscriere specifică, în limita numărului de locuri aprobate pentru colegiile naţionale militare.

Fiecare candidat a completat opțiunile pentru colegiile naționale militare în care dorește să urmeze studiile liceale, în ordinea preferințelor, iar un candidat poate avea cel puțin o opțiune și cel mult cinci.

MEDIA FINALĂ DE ADMITERE se calculează astfel:

MFA = 0,2 x MA + 0,8 x NP

unde:

MFA = media finală de admitere

MA = media de admitere calculată potrivit formulei stabilite în anexa 2 la Ordinul ministrului educaţiei şi cercetării privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2021-2022, nr. 5457/2020

NP = nota la proba de verificare a cunoştinţelor la disciplinele Matematică şi Limba şi literatura română susţinut în colegiu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate