Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

O elevă din Alba Iulia, prima pe lista de admitere la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul”. Maria, pasionată de matematică și înot

Publicat

Cea mai mare medie de admitere în acest an la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia a fost obținută de o elevă din Alba Iulia, absolventă a Școlii Gimnaziale ”Vasile Goldiș”.

Maria Alexandra Petruțiu a obținut media 9,98 la admitere, nota 10 la proba scrisă și 9,9 la Evaluare Națională.

Adolescenta de 14 ani știe de ce e importantă educația și s-a hotărât încă de acum doi ani că vrea să urmeze cariera militară.

”M-am hotărât să intru la colegiul militar încă din clasa a șasea. Planul meu s-a materializat după multă muncă, perseverență și ambiție.

Mi-am dorit să devin elevă la colegiul militar și am încercat să-mi dezvolt condiția fizică practicând înotul. Am numeroase participări la concursuri naționale și regionale de înot”.

Maria spune că materia ei preferată este Matematica, disciplină la care a luat 10.

”Am muncit foarte mult, iar rezultatul este pe măsură”, mai spune ea.

Pe lângă învățat și înot, Maria mai este pasionată de citit. Alege să-și dezvolte cultura generală prin lectură, nu doar cea obligatorie de la școală.

”Am simțit în munca mea sprijinul dascălilor de la Școala Gimnazială „Vasile Goldiș”, dar și al părinților”, ne-a dezvăluit Maria.

Adolescenta din Alba Iulia așteaptă acum să înceapă cursurile la colegiul militar.

”Aștept cu nerăbdare venirea toamnei pentru a păși pe poarta colegiului militar și pentru a îmbrăca uniforma militară pe care ma voi strădui sa o port cu onoare și mândrie”, a precizat Maria.

Rezultatele la admiterea în Colegiul Național Militar ”Alba Iulia” au fost publicate sâmbătă. 18 dintre cei 120 de candidați admiși sunt din Alba.

Vezi REZULTATE ADMITERE Colegiul Militar Național Alba Iulia 2021: LISTA și precizări pentru candidați

În perioada următoare, candidații admiși își confirmă locul, iar luni, 19 iulie vor fi cunoscute rezultatele finale ale admiterii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax