Connect with us
Publicitate

Uncategorized

REZULTATE BACALAUREAT 2015, sesiunea a doua: Absolvenţii de liceu află mediile de la examen. Contestaţii şi notele finale

Publicat

rezultate examen

bac, rezultate, afisare rezultate Ministerul Educaţiei publică până cel târziu marţi, ora 16.00, primele rezultate obţinute de candidaţi la a doua sesiune de Bacalaureat 2015. Cei nemulţumiţi de notele şi mediile obţinute pot depune contestaţii la centrele de examen în aceeaşi zi, până la ora 20.00. Rezultatele finale vor fi cunoscute vineri, 4 septembrie.

Rezultatele vor fi publicate AICI, dar şi la centrele de examen.

Vezi AICI situaţia din Alba.

Reamintim că lucrările absolvenţilor de liceu au fost corectate în alte judeţe, iar sălile de examen au fost monitorizate audio şi video.

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

În judeţul Alba, a fost şi un caz de fraudă la Bac, un elev din Cîmpeni fiind eliminat din examen după ce a încercat să copieze.

La ultima probă de examen, cea la alegere în funcţie de profil şi specializare, candidaţii au avut de ales între Fizică, Biologie, Anatomie, Chimie sau Informatică, pentru proba la alegere a profilului real, tehnic, tehnologic şi militar, respectiv materiile Geografie, Filosofie, Logică şi argumentare, Economie, Psihologie sau Sociologie, pentru uman, servicii şi vocaţional.

Din datele IŞJ Alba, au fost înscrişi 508 de candidaţi, iar 93 nu s-au prezentat la examen. Majoritatea celor care au susţinut probele au dat testarea la Biologie (221), Geografie (118), Anatomie (34), Logică (21), Chimie (10) şi Fizică (7). Pentru restul materiilor, au fost câte unul sau doi candidaţi.

La proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), au fost înscrişi 439 de candidaţi, majoritatea la centrul de examen din Abrud. S-au prezentat la examen 346 de candidaţi, 93 fiind absenţi.

Pentru susţinerea probei scrise la română, au fost înscrişi 370 de candidaţi, în patru centre: Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” Alba Iulia, Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud şi Liceul „HCC” Abrud. Dintre aceştia, 310 au fost de la profilul real şi 60 de la uman. Au absentat de la examen 69 de candidaţi, din care 63 de la profilul real şi 6 de la uman.

În ceea ce priveşte probele orale, la cea de competenţe digitale, din perioada 20-21 august, au fost prezenţi 110 candidaţi (din 138 înscrişi). Majoritatea acestora (58) au primit calificativ pentru nivel de utilizator „începător”, 25 „mediu”, 5 „avansat”, 3 „experimentat”, iar 19 sunt fără calificativ.

Citeşte şi BACALAUREAT 2015, sesiunea de toamnă în ALBA: Rezultate la proba de competenţe în limba străină şi cea de limba română

CALENDAR actualizat BACALAUREAT 2015 sesiunea august-septembrie:

13 – 17 iulie: Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen

17-18 august: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

17-18 august: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

18 -19 august: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C

20 – 21 august: Evaluarea competenţelor digitale – proba D

24 august: Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă

25 august: Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

26 august: Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

28 august: Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

1 septembrie: afişarea rezultatelor (până la ora 16.00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16.00 – 20.00)

2-3 septembrie: rezolvarea contestaţiilor

4 septembrie: afişarea rezultatelor finale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax