Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

HARTA: REZULTATE BACALAUREAT 2020, sesiunea a doua. Notele și mediile la examen au fost publicate. Contestații, după ora 14.00


Publicat

examen teza lucrare

Ministerul Educației a publicat, miercuri, rezultatele la Bacalaureat 2020, sesiunea a doua, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților. Notele finale vor fi cunoscute în 5 septembrie, după contestații.

Primele rezultate la Bacalaureat 2020, sesiunea a doua sunt publicate AICI.

AICI, rezultatele candidaților din toată țara.

AICI, rezultate pe județe.

Rezultate BACALAUREAT 2020, sesiunea a doua în județul ALBA, după medie.

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă București

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Arad

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Argeș

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Bacău

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă, Bihor

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Bistrița-Năsăud

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Botoșani

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Brăila

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Brașov

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Buzău

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Călărași

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Caraș-Severin

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Cluj

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Constanța

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Covasna

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Dâmbovița

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Dolj

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Galați

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Giurgiu

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Gorj

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Harghita

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Hunedoara

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Ialomița

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Iași

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Ilfov

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Maramureș

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Mehedinți

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Mureș

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Neamț

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Olt

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Prahova

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Sălaj

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Satu Mare

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Sibiu

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Suceava

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Teleorman

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Timiș

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Tulcea

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Vâlcea

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Vaslui

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Vrancea

Pentru a promova bacalaureatul, un candidat trebuie să obțină cel puțin 5 la fiecare dintre probele scrise și cel puțin media 6 și să aibă echivalate cele de competențe lingivstice și digitale.

Anul trecut, județul Alba avea rată de promovare a examenului de 36,59%, respectiv 26,06% pentru promoția anterioară și 41,18% promoția curentă la sesiunea a doua a Bacalaureatului. Erau depuse 197 de contestații. Cea mai mare medie era 9,03. Comparativ, rata de promovare în sesiunea a doua, în Alba, a fost de 31,7% în 2018, de 30,24% în 2017, de 35,27% în 2016 și de 35,81% în 2015.

Astăzi, în intervalul orar 14.00 – 20.00 pot fi depuse contestații, atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

În 5 septembrie va fi afișarea rezultatelor finale.

Lucrările au fost corectate de comisii din alte județe.

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat s-a desfășurat în perioasa 24 august – 1 septembrie. Probele scrise au fost până în 27 august, iar apoi s-a făcut echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale.

Situația din Alba:

În județul Alba, au fost 704 candidați înscrişi la a doua sesiune a examenului: 388 candidați provin din promoţia 2019-2020, iar 316 candidați sunt din promoţiile anterioare. Probele s-au desfășurat în 5 centre de examen din județ: Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, Colegiul ”Bethlen Gabor” Aiud, Colegiul Național ”I.M. Clain” Blaj și Colegiul Național ”Avram Iancu” Câmpeni.

La proba la alegere a fost un candidat eliminat din examen pentru tentativă de fraudă. Au fost 414 candidați înscriși: 219 la Biologie, 71 la Geografie, 53 la Logică, iar câte un candidat a optat pentru Psihologie, Chimie, Fizică sau Filosofie.

La proba obligatorie a profilului, au fost 9 candidați eliminați din examen (Matematică). Au fost 455 de candidați înscriși – 424 la Matematică și 31 la Istorie.

La proba de română au fost eliminați 8 candidați. Au fost 248 de candidați înscriși.

Vezi BACALAUREAT 2020, sesiunea a doua: BAREMELE și SUBIECTELE la proba de Limba și Literatura RomânăȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Primăria Sebeș va achiziționa 600 de tablete, 51 de laptopuri, 100.000 de măști și 400 de litri de dezinfectanți pentru școli

Publicat

În urma unei noi rectificări bugetare operată în luna septembrie, Primăria municipiului Sebeș are alocată suma de 824.100 lei pentru achiziția a 600 de tablete conectate la internet (prin abonamente valide 24 de luni), 51 de laptop-uri, un plus de 100.000 măști de protecție și 400 litri dezinfectanți, toate fiind destinate instituțiilor de învățământ de stat de pe raza unității-administrativ teritoriale.

Potrivit reprezentanților Primăriei Sebeș, tabletele vor intra în inventarul școlilor și vor fi împrumutate elevilor care nu dispun de acest gen de dispozitive, în situația în care condițiile epidemiologice vor determina ca activitățile de învățământ să se deruleze on-line.

Totodată, computerele portabile vor fi operate de cadrele didactice.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat USR-PLUS: Revoluțiile adevărate se fac la VOT! Mergeți la vot și îi vom învinge! Nu îi lăsați să vă amaneteze viitorul

Publicat

Echipa USR-PLUS a încheiat, vineri, la Alba Iulia, campania electorală printr-o acțiune în stradă prin care a declanșat simbolic „Revoluția bunei guvernări”. Membrii și simpatizanții USR-PLUS au parcurs un marș simbolic prin oraș îndemnând cetățenii să se prezinte la vot și să genereze schimbarea de care Alba Iulia are nevoie.

O parte dintre tineri, purtând pancarte în mâini, s-au poziționat în locurile în care Primăria Alba Iulia a desfășurat în ultimele zile LUCRĂRI ELECTORALE la îndemnul disperat al viceprimarului cu atribuții de primar Voicu Paul. Alții au stat în fața primăriei pentru a exprima simbolic declanșarea revoluției bunei guvernări care va aduce în administrația locală meritocrația, performanța, legea și ordinea, dar mai ales respectul pentru cetățean.

În ultimele zile Paul Voicu și PNL au înțeles că nu mai pot minți albaiulienii și au intrat în disperarea. Străzi asfaltate prost și pe grabă în zone care până acum au fost uitate de administrația liberală, proiecte scrise din pix și milioane de lei risipite în ultima lună pentru mărirea și promovarea electorală a lui Voicu Paul. Totul din buzunarele albaiulienilor.

Printre mesajele scrise, vineri, pe pancarte de echipa USR-PLUS amintim: „Oameni ca tine schimbă Alba Iulia în bine!”, „Încredere! Mai ai puțin și…TE RĂZBUNI LA VOT!”,„Întoarce pagina! Ieși la vot!”, „Fără hoție la Primărie!”, „ Stradă cu stradă, schimbăm Alba Iulia!” sau „Nu mai schimba viteza, schimbă administrația!”, cu referire la problema podului peste Râul Mureș tratată cu indiferență și aroganță de echipa Voicu Paul.

„Mesajul nostru este simplu: aveți încredere în oamenii din USR-PLUS, oameni obișnuiți ca voi, care au avut curajul să facă pasul spre politică. 2020 este anul în care oameni obișnuiți, sătui până peste cap de promisiunile nerespectate ale politicienilor clasici, se implică pentru a schimba, stradă cu stradă, comunitățile în care trăiesc. Ne vedem la VOT, în 27 septembrie, acolo unde începem împreună revoluția bunei guvernări!”, a spus Beniamin Todosiu, președintele USR Alba.

„Mi-am asumat candidatura la Președinția Consiliului Județean Alba pentru ca generația fiicei mele, care acum are 5 ani, să nu mai fie nevoită să părăsească România din cauza sărăciei și corupției cum au trebuit să o facă milioane de români în ultimii 30 de ani. Pe 27 septembrie, votați USR PLUS pe toate listele!”, a spus Mihai David, candidatul USR-PLUS pentru Consiliul Județean Alba.

„Ne apropiem de un moment crucial pentru viitorul municipiului Alba Iulia: ziua în care albaiulienii trebuie să decidă dacă vor să își ia orașul înapoi. Alba Iulia este de prea mult timp un oraș confiscat, iar interesul cetățeanului a fost uitat de administrația locală. De prea mult timp legea a fost interpretată după bunul plac al unor băieți deștepți. Pentru a schimba lucrurile în BINE în Alba Iulia e nevoie de o REVOLUȚIE. În 2020 revoluțiile se fac prin VOT! Te invit și pe tine să fii parte a revoluției bunei guvernări și să aducem împreună albaiulienii în centrul deciziilor administrației locale. E nevoie de o revoluție prin care aducem în Primăria Alba Iulia buna guvernare locală, legea și ordinea, performanța și meritocrația. Vrem o revoluție care să elimine pilele, relațiile și risipa banului public. Vrem o revoluție a bunului simț și a respectului pentru cetățean! Haideți la vot duminică și votați cu inima curată și cu gândul la Alba Iulia! Pe 27 septembrie „Revoluția pentru Alba Iulia” o putem face doar împreună! NOI și VOI împotriva LOR, cei care ți-au confiscat orașul și vor să îți amaneteze viitorul!”, a spus Gabriel Pleșa, candidatul USR-PLUS pentru funcția de primar al municipiului Alba Iulia.

Oamenii din USR-PLUS vă invită, duminică, la vot. Sunt oameni ca TINE și sunt HOTĂRÂȚI să schimbe Alba în BINE!

VEZI CUM a ORGANIZAT USR-PLUS finalul de campanie la Alba Iulia:

Acest articol a fost comandat de Partidul Uniunea Salvați România – Organizația Județeană Alba, parte a alianței electorale “Alianța USR PLUS”,

Cod mandatar financiar: 21200251

Executat de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Ionuț Dragoș Crișan (USR PLUS): Aiudeanul pe primul loc! Administrație flexibilă și eficientă în slujba cetățeanului

Publicat

Ionuț Dragoș Crișan, candidat la funcția de primar al municipiului Aiud, împreună cu candidații noștri la funcțiile de consilieri locali din partea Alianței USR-PLUS Aiud, ne propunem să creăm în orașul nostru o comunitate în care fiecare cetățean activ și responsabil să-și poată clădi o viață mai bună și de ce nu să-și aducă inclusiv contribuția la prosperitatea întregii colectivități.

Pentru ca toate acestea să devină realitate, personal cred că noi, cu toții, avem nevoie de o administrație responsabilă, în căutarea continuă de soluții, care să sprijine și să asigure cadrul necesar pentru construirea unei astfel de comunități și a unui viitor pe care să-l construim împreună.

Unele soluții pentru dezvoltarea urbei noastre pot și trebuie să vină chiar de la concitadinii noștri iar pentru punerea lor în practică este nevoie, pe cât posibil de implicarea directă a acestora.

O viață de calitate este esențială pentru ca cetățenii să-și recapete încrederea în autorități, în semenii lor și pentru a-și împlini aspirațiile. Numai comunitățile puternice și solidare, creează șansele și condițiile unei astfel de vieți de calitate pentru toți membrii acestora.

O viață de calitate mai presupune printre altele: acces gratuit la educație, sănătate, activități culturale și spirituale, natură și de ce nu oferă posibilitatea implementării noțiunii de “oraș inteligent”.

O viață de calitate se împlinește într-un mediu economic care asigură OBLIGATORIU locuri de muncă, oferă oportunități de realizare profesională și venituri sigure, totodată oferind un echilibru rezonabil între muncă și timp liber ca premise obligatorii în atingerea aspirațiilor fiecărui cetățean în parte.

Deasemenea, o viață de calitate mai poate însemna inclusiv funcționarea ireproșabilă a administrației și a instituțiilor publice, obiective care au construit în centrul fiecărei dintre ele respectul față de cetățeni și drepturile acestora.

Acest articol a fost comandat de Partidul Uniunea Salvați România – Organizația Județeană Alba, parte a alianței electorale “Alianța USR PLUS”, Cod mandatar financiar: 21200251

Executat de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Rafila explică de ce sunt atâtea măsuri de relaxare față de perioada stării de urgență, când era un număr mai mic de infectări

Publicat

rafila

Reprezentantul în Organizația Mondială a Sănătății, profesorul Alexandru Rafila a fost întrebat de ce sunt mai multe măsuri de relaxare acum, deși în ultimele zile s-au înregistrat recorduri în raportarea cazurilor de coronavirus, față de perioada martie – aprilie, când a fost stare de urgență deși erau doar câteva sute de îmbolnăviri.

Societatea cunoaște mai multe informații despre coronavirus, iar oamenii s-au obișnuit cu măsurile de protecție, astfel că în prezent, situația permite actualele măsuri de relaxare, deși sunt mai multe infectări, față de perioada martie – aprilie, când a fost stare de urgență pentru câteva sute de cazuri, a afirmat la Digi24 profesorul Alexandru Rafila.

„Este o problemă de percepție, care acum e diferită față de ce se întâmpla la început. Ne-am obișnuit cu această boală.

Pentru mulți au intrat în reflex măsurile de protecție individuală.

Boala e mai ușor de gestionat când lumea e informată cu privire a respectarea regulilor.

Chiar dacă se limitează activitatea într-o localitate, lucrul acesta este acceptat.

Din punct de vedere epidemiologic, lucrurile sunt mai serioase. La început, nu aveam transmitere comunitară, erau persoane venite din alte țări, acum avem transmitere comunitară uneori extinsă.

Situația este sub control, și asta e chestiunea de percepție, cât nu avem suprasolicitare la secțiile de terapie intensivă sau spitalele obișnuite. Nu știu din punct de vedere epidemiologic cât este situația sub control, asta vom vedea peste o săptămână sau două. Impactul deschideri școlilor o să arate dacă am fost pregătiți pentru acest pas și dacă autoritățile controlează într-adevăr situația”, a explicat Alexandru Rafila.

sursa: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate