Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Rezultate CNEME 2020: Lista profesorilor din Alba cu șanse la funcții de conducere sau de inspectori școlari

Publicat

sediul ISJ Alba

Doar 46 dintre cei 61 de profesori  din Alba admiși în etapa online la a 15-a serie din concursului național pentru Corpul Naţional de Experţi în Management Educaţional (CNEME), sesiunea 2020, au obținut punctaje de promovare. Inspectoratul Școlar Județean Alba a publicat rezultatele concursului.

Concursul pentru obţinerea calităţii de expert în management educaţional este important pentru profesorii care doresc să ocupe o funcţie de conducere în învăţământ, inclusiv cele de directori, directori adjuncţi, inspectori şcolari.

Vezi: Lista Rezultate CNEME_editia 2020

În perioada 17 – 24 februarie, după rezultatele selecției online, s-a derulat evaluarea portofoliilor candidaţilor de către comisiile de evaluare constituite la nivelul inspectoratului şcolar, respectiv la nivelul Ministerului Educaţiei şi Cercetării. Rezultatele selecției au fost validate în 25 februarie, de către consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar, iar eventuale contestații se pot depune până în 3 martie. Acestea vor fi soluționate până în 12 martie, iar rezultatele finale vor fi publicate în 13 martie.

Pentru a putea participa la concurs, candidații au avut nevoie de 60 de credite transferabile în cadrul unor programe acreditate de formare în domeniul managementului educaţional. De asemenea, trebuie să fie titulari în învăţământul preuniversitar/într-o unitate de învăţământ şi cel puţin gradul didactic II sau titlul științific de doctor, să aibă calificativ “foarte bine” în ultimii 4 ani şi nu a fost sancţionați disciplinar în anul şcolar curent, să nu fie lipsiți de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere sau de îndrumare şi control în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală și să nu fi fost excluși, conform prevederilor art. 21, din Registrul naţional al experţilor în management educaţional.

În Registrul Naţional al Experţilor în Management Educaţional sunt înregistraţi în prezent 730 de profesori din judeţul Alba.

Anul acesta expiră mandatele directorilor care au câștigat concursurile organizate pentru aceste funcții, în perioada 2016-2017. Potrivit ministerului, va fi organizat un nou concurs.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax