Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Rezultate DEFINITIVAT 2015: Cadrele didactice vor afla MARȚI dacă au promovat examenul. Se pot face contestații până miercuri

Publicat

profesoara, bac Cei 114 candidați care au susținut examenul de definitivat își vor afla notele mați, 14 iulie. După afișarea rezultatelor, până la ora 21.00 și miercuri, până la ora 15.00, la Centrul de Examen de la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia candidații nemulțimiți vor putea depune contestații.

Citeşte şi REZULTATE DEFINITIVAT 2015 în ALBA: 53% dintre candidaţi nu au promovat examenul. O profesoară de la Liceul de Arte a obţinut media 10

Pentru promovarea examenului de definitivare în învăţământ, candidatul trebuie să obţină cel puţin media 8.00 la inspecţiile la clasă şi cel puţin nota 8.00 la proba scrisă din cadrul examenului.

Prin promovarea acestui concurs, absolvenţii de studii superioare se pot definitiva pe post după un an de practică la catedră.

Cadrele didactice care nu obţin definitivarea în învăţământ pot fi angajate în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar numai pe perioadă determinată, cu statut de profesor debutant.

La sesiunea din acest an s-au înscris 153 de candidaţi din Alba, însă patru dosare au fost respinse sau candidaţii s-au retras. Au rămas 149 de candidaţi, iar dintre aceştia 141 au fişele validate şi au putut susţine proba scrisă.

Examenul constă în susţinerea a cel puţin două inspecţii speciale la clasă şi o probă scrisă şi se susţine în limba română. Cadrele didactice care predau la clase cu predare integrală în limbile minorităţilor naţionale pot susţine probele examenului în limba de predare a disciplinei.

Proba scrisă se susţine pe baza subiectelor elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în concordanţă cu programele specifice pentru examen aprobate prin ordin al ministrului educaţiei naţionale, valabile pentru sesiunea respectivă.

Examenul se organizează distinct pentru fiecare funcţie didactică de predare, pe discipline sau pe specialităţi.

Definitivarea în învăţământ poate fi obţinută la una dintre specialităţile înscrise pe diploma/diplomele pe care candidatul o/le deţine sau la una dintre disciplinele pe care cadrul didactic o poate preda.

Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax