Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE DEFINITIVAT 2015 în ALBA: 53% dintre candidaţi nu au promovat examenul. O profesoară de la Liceul de Arte a obţinut media 10

Publicat


liceul de arte regina maria, alba iuliaDin datele centralizate la Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, 53% dintre candidaţii care au participat la proba scrisă nu au promovat examenul de Definitivat 2015. Cei nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii până în 15 iulie inclusiv, la centrele de examen, iar sâmbătă, 18 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

Potrivit inspectorului şcolar Monalisa Borza, 47% dintre candidaţii din judeţ, respectiv 53 de profesori au reuşit să obţină note peste 8, însă, 61 au fost respinşi la examen, adică 53% nu au trecut de proba scrisă. Dintre cei care au picat examenul, 11 (9,6%) au luat note sub 5.

 

Vera ZelenscaiaEste şi o candidată care a reuşit să obţină nota maximă, 10, atât la proba scrisă, cât şi la inspecţiile la clasă. Se numeşte Vera Zelenscaia, este originară din Republica Moldova, a dat examen la Educaţie Muzicală Specializată şi este de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia.

Reamintim că în judeţul Alba, 141 de candidaţi au obţinut cel puţin nota 8 la inspecţiile la clasă şi au avut fişele validate, astfel încât au putut intra la proba scrisă. Însă 20 dintre ei s-au retras din examen, iar şapte au absentat.

Citeşte şi DEFINITIVAT 2015 în ALBA: NOTELE la proba scrisă, publicate de Ministerul Educaţiei. Profesorii pot vedea REZULTATELE la examen

Cadrele didactice care au promovat examenul naţional de definitivare au dobândit dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

În zilele de 14 iulie 2015, după afișarea rezultatelor, până la ora 21.00 și 15 iulie 2015, până la ora 15.00, la Centrul de Examen de la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia candidații pot depune contestații la examenul național de Definitivare în învățământ – sesiunea 2015„, transmite IŞJ Alba.

Potrivit metodologiei, definitivarea în învăţământ poate fi obţinută la una dintre specialităţile înscrise pe diploma/diplomele pe care candidatul o/le deţine sau la una dintre disciplinele pe care cadrul didactic o poate preda conform Centralizatorului privind disciplinele de învăţământ, domeniile şi specializările, precum şi probele de concurs valabile pentru încadrarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar.

Testarea s-a desfăşurat în limba română, dar profesorii de la clasele cu predare integrală într-o limbă a minorităţilor naţionale au putut opta pentru susţinerea probelor în limba respectivă.

Examenul s-a organizat pentru fiecare funcţie didactică de predare, pe discipline sau pe specialităţi.

Cadrul didactic care are statut de titular şi care nu dobândeşte definitivarea în învăţământ în perioada prevăzută de lege i se desface contractul de muncă încheiat pe perioadă nedeterminată, pierzând calitatea de titular al sistemului de învăţământ preuniversitar.

Cadrele didactice care nu obţin definitivarea în învăţământ pot fi angajate în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar numai pe perioadă determinată, cu statut de profesor debutant.

Candidaţii care au început activitatea didactică în sistemul de învăţământ preuniversitar anterior anului şcolar 2012 – 2013 se pot prezenta la examen în 3 sesiuni, în cel mult 5 ani de la finalizarea stagiului, fără a depăşi 7 ani de predare efectivă la catedră, cu statut de cadru didactic calificat.

Candidaţii care desfăşoară activitate didactică în sistemul de învăţământ preuniversitar începând cu anul şcolar 2012 – 2013 se pot prezenta la examen după efectuarea stagiului minim prevăzut la art. 9 alin. (1) lit. c) în 3 sesiuni, în cel mult 5 ani de la începerea primului stagiu.

Drepturile salariale se acordă cadrelor didactice care au promovat examenul, începând cu data de 1 septembrie a anului şcolar următor celui în care s-a desfăşurat examenul.

AICI, integral metodologia pentru Definitivat 2015.

 


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CÎMPENI

Investiție în infrastructura educațională rurală, în Munții Apuseni. Şcoala generală din Bistra va fi modernizată și extinsă

Publicat

Şcoala generală cu clasele I-IV din comuna Bistra va fi reabilitată, modernizată și extinsă, pentru a asigura copiilor condițiile optime pentru învățământ. Investiția se ridică la suma de aproape 490.000 de lei. Primăria Bistra a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări de reabilitare, modernizare și extindere la Școala […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Pompieri francezi și polonezi, la ISU Alba, în cadrul proiectului european Erasmus Plus – Tehnologii pentru Pompieri

Publicat

Pompieri francezi și polonezi se află în această perioadă în județul Alba, unde vor participa la o serie de activități de pregătire, în cadrul unui proiect european. În perioada 26 februarie – 3 martie pompierii francezi și polonezi se află în județul Alba și vor participa la o serie de activități de pregătire în cadrul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

„Marea asfaltare”, la Cistei: 17 străzi din localitate vor fi reabilitate, printr-o investiție de peste 2,3 milioane de lei

Publicat

Aproape 4 kilometri de străzi din localitatea Cistei, comuna Mihalț, vor fi asfaltate și reabilitate, printr-o investiție de peste 2,3 milioane de lei. Primăria comunei Mihalț a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație privind proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare străzi în localitatea Cistei. Valoarea totală estimată este de 2.335.099,21 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Amendamentul Florin Roman produce efecte: Numărul beneficiarilor de ajutor social a scăzut cu peste 21.000

Publicat

roman

În cursul anului trecut, deputatul PNL de Alba, Florin Roman a depus un amendament, cuprins într-o lege adoptată de Parlament, prin care a propus ca cei care sunt apți de muncă și refuză un loc de muncă să nu mai primească venitul minim garantat, sub forma unui ajutor social. Urmare a acestui amendament, numărul beneficiarilor […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate