Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Rezultate EVALUARE NAȚIONALĂ 2023: marți vor fi publicate notele finale, după soluționarea contestațiilor

Publicat

Evaluare Națională 2023: elevii care au depus contestații vor afla rezultatele finale marți, 4 iulie. Apoi, până cel târziu miercuri va fi disponibilă ierarhia mediilor pentru admiterea la liceu.

După publicarea rezultatelor finale, elevii pot cere să vadă lucrările corectate. Solicitarea se adresează comisiei judeţene.

La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoţit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

Solicitarea de vizualizare nu poate conduce la reevaluarea şi/sau modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor.

Potrivit calendarului, în 5 iulie, secretariatele școlilor completează fișele de înscriere la admitere cu numele/codul unității de învățământ gimnazial, cu datele personale ale absolvenților clasei a VIII-a, cu mediile generale de absolvire, cu notele și mediile obținute la evaluarea națională din clasa a VIII-a, cu mediile de admitere, prin preluarea acestora din aplicația informatică centralizată.

Media la Evaluare Națională contează în proporție de 100% pentru admitere. Repartizarea computerizată va fi în 19 iulie.

Citește și ADMITERE LICEU 2023 în ALBA: GHID înscrieri, LOCURILE pe specializări la licee, ultimele MEDII de intrare. Cum se calculează media

Înainte de contestații, în județul Alba, 77,9% dintre elevi au luat medii peste 5. Procentul este mai mic față de anul trecut, tot înainte de contestații, când 83,8% dintre candidați aveau medii peste 5.

Au fost 9 medii de 10, înregistrate de candidați de la șase unități de învățământ din județ.

Evaluare Națională 2023 în Alba – număr record de contestații

Potrivit datelor IȘJ Alba, au fost depuse 399 de contestații (număr record din ultimii doi ani): 275 au fost la Română, 122 la Matematică și 2 la limba maternă.

Comparativ, anul trecut au fost 234 de contestații (140 la Română, 93 la Matematică și una la proba de limba maternă), iar în 2021 – 246 de contestații (136 la Română, 108 la Matematică și 2 la proba de limba maternă).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax