Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE finale DEFINITIVAT 2016: Notele candidaţilor din judeţul Alba, după contestaţii. Rata de promovare la examen, peste 70%

Publicat

sedinta repartizare suplinitori ISJ alba 12 sept Ministerul Educaţiei a publicat joi, 18 august, rezultatele finale după examenul pentru Definitivat 2016. Încă patru candidaţi, în total 64, au reuşit să obţină minimum nota 8 la proba scrisă, astfel că rata de promovare este de 70,32%. Alţi 27 de profesori au avut note mai mici.

AICI, rezultatele finale ale candidaţilor din judeţul Alba.

În total, au fost cinci note sub 5, şase între 5 şi 5,99, şapte între 6 şi 6,99, nouă între 7 şi 7,99, 41 între 8 şi 8,99, 22 între 9 şi 9,99 şi o medie de 10.

Promovabilitatea din acest an este mai mare faţă de cea din 2015 (48,24%). Potrivit inspectorul şcolar pentru dezvoltarea resursei umane de la IŞJ Alba, Monalisa Borza, candidaţii care au participat la examen au avut la dispoziţie sesiuni de pregătire cu profesorii metodişti, organizate de inspectorat şi Casa Corpului Didactic. La acestea au participat 90% dintre profesorii înscrişi la examen.

„În acest an, a fost acordată o mare atenţie pregătirii profesorilor debutanţi care au susţinut examenul de definitivare în învăţământ. În activitate au fost implicaţi inspectorii de specialitate, directorii unităţilor de invătământ, profesorii metodişti şi responsabilii de catedră din unităţile de învăţământ”, a declarat Borza.

Reamintim că după primele rezultate 33% dintre candidaţii din judeţul Alba nu au reuşit să obţină minimum nota 8 la nota scrisă, pentru a promova examenul. Alţi 60 de profesori dintre cei 91 care au participat la testare au avut rezultate mai bune, fiind înregistrată şi o medie de 10.

Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar. După definitivare, evoluția în carieră se realizează prin gradul didactic II și gradul didactic I. Profesorii se pot prezenta de maximum trei ori la examenul de definitivat, în cel mult 5 ani. Cei care pică definitivatul pot să fie angajați în învățământ doar pe perioadă determinată, ca profesori debutanți.

Cadrului didactic care are statut de titular şi care nu dobândeşte definitivarea în învăţământ în perioada prevăzută de lege i se desface contractul de muncă încheiat pe perioadă nedeterminată, pierzând calitatea de titular al sistemului de învăţământ preuniversitar.

Drepturile salariale se acordă cadrelor didactice care au promovat examenul, începând cu data de 1 septembrie a anului şcolar următor celui în care s-a desfăşurat examenul.

Vezi şi Dan Avram, profesorul de nota 10 la Definitivat în Alba Iulia: „Modul de predare ar trebui să fie mai flexibil, pentru a avantaja toţi elevii”

Majoritatea celor care au promovat examenul în judeţul Alba au dat probe pentru specializări de educatori şi învăţământ primar, potrivit inspectorului şcolar general adjunct Dan Cherecheş. Au fost însă şi 30 de note sub 8, unele dintre ele de chiar sub 5.

Vezi REZULTATE DEFINITIVAT 2016: NOTELE după proba scrisă, pentru candidaţii din Alba şi din ţară. Când se pot depune contestaţii

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax