Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dan Avram, profesorul de nota 10 la Definitivat în Alba Iulia: „Modul de predare ar trebui să fie mai flexibil, pentru a avantaja toţi elevii”


Publicat

Dan AvramEste profesor de pian la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia de doi ani. A reuşit performanţa notei maxime la examenul de Definitivat din acest an şi are încredere în sistemul de învăţământ din România. La 25 de ani, a preferat să înceapă o carieră în educaţia tinerilor din ţară, în detrimentul unei variante peste hotare. Spune că învăţământul trebuie orientat către elev, modul de predare ar trebui să fie şi mai flexibil, în aşa fel încât tinerii să fie interesaţi să înveţe.

Dan Avram a absolvit Academia de Muzică „Ghoerghe Dima” din Cluj-Napoca şi anterior a fost elev la liceul la care acum este profesor de pian – Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia. Este singurul candidat din judeţul Alba care a obţinut nota 10 la proba scrisă în cadrul examenului de Definitivat, dar şi la inspecţiile de la clasă.

Despre subiectul de la proba scrisă, spune că a fost bine elaborat, astfel încât nu i-a pus probleme. Își iubește meseria de profesor, astfel încât va insista pe cariera didactică.

„Am absolvit studiile superioare la specializările pian şi pedagogie muzicală, iar acum vreau să insist pe cariera didactică. În ceea ce priveşte învăţământul din România, şi cred că nu sunt singurul care are părerea asta, cred că ar trebui să fie mai flexibil. Câţiva paşi s-au făcut deja, însă consider că modul de predare trebuie orientat în aşa fel încât să fie avantajaţi toţi elevii, să fie implicaţi activ, să dorească să înveţe”, a declarat Dan Avram pentru Alba24.

Tânărul profesor spune că nu a exclus varianta de a pleca peste hotare, însă a preferat să rămână în România. „Consider că pot face o carieră şi în ţară. Nu o dată s-a dovedit că învăţământul din România oferă condiţii pentru performanţă şi au fost rezultate notabile în mai multe domenii”, a precizat Dan.

Întrebat dacă este mulţumit şi de nivelul de salarizare al profesorilor din România, Dan Avram susţine că trebuie avute în vedere şi posibilităţile.

„Ca profesor debutant, nu pot spune că suntem trataţi la fel ca în alte ţări, din acest punct de vedere (al salarizării – n.r.). Dar trebuie să conştientizăm şi ce se întâmplă în jurul nostru. Care sunt posibilităţile şi care este situaţia în general, în ţară”, a mai spus Avram.

Citește și REZULTATE DEFINITIVAT 2016 în ALBA: 33% dintre candidaţi nu au trecut examenul. O notă de 10, la educație muzicală

Tot de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia a fost singura notă de 10 la Definitivat 2015, examenul de anul trecut. Vera Zelenscaia, originară din Republica Moldova a dat atunci proba scrisă tot la Educaţie Muzicală specializată. AICI, detalii.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO INTERVIU: Voicu Paul, candidatul PNL pentru Primăria Alba Iulia, la Testul de Sinceriate. Despre trecut, prezent și viitor

Publicat

Actualul viceprimar cu atribuții de primar și candidatul PNL Alba pentru funcția de primar al Municipiului Alba Iulia, Voicu Paul, a fost prezent la Testul de Sinceritate. 

În talk show-ul politic moderat de Dan Lungu, Voicu Paul a vorbit despre ce l-a motivat să intre în cursa pentru Primăria Alba Iulia, ce îl recomandă pentru funcția de primar al Municipiului, proiecte în implementare, dar și planuri de viitor pentru oraș. 

”În toți acești ani pe care i-am petrecut în Primăria Alba Iulia, pentru că nu am fost în altă parte am participat la toate proiectele care au fost scrise în acest oraș. Am colaborat cu o întreagă echipă de experți, de proiectanți, de executanți, funcționari publici, primari, viceprimari și pot spune că peste ani în Primărie au rămas cei mai buni oameni”, a declarat Voicu Paul în cadrul emisiunii.

De asemenea, Voicu Paul a mai vorbit despre proiectele care trebuie continuate în oraș pentru albaiulieni, dar și despre modul în care se poate îmbunătăți interacțiunea dintre autorități și cetățeni.

Mai mult de atât, candidatul PNL pentru funcția de primar al Municipiului a vorbit și despre una dintre problemele cu care se confruntă orașul: parcările.

Voicu Paul a prezentat ce proiecte derulează Primăria Alba Iulia în acest moment pentru amenajarea de parcări auto, dar și planurile de viitor în acest sens.

Vedeți răspunsurile date de Voicu Paul la fiecare întrebare în parte, în emisiunea ”Testul de sinceritate” pe Alba24.ro, moderată de Dan Lungu.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Problemă de securitate pentru cardurile VISA contacless. Ce vulnerabilitate conțin

Publicat

card

Conform cercetătorilor în domeniul securității cibernetice de la ETH Zurich, cardurile contactless VISA (inclusiv VISA Credit, Visa Debit, Visa Electron și V Pay Cards) conțin o vulnerabilitate.

Aceasta permite atacatorilor să efectueze tranzacții mari prin intermediul cardurilor pierdute sau furate, fără a cunoaște PIN-ul acestora. 

De asemenea, atacatorii pot realiza tranzacții offline neautentice la PoS.

Vulnerabilitatea este exploatată prin intermediul unui atac tip „man-in-the-middle”, fiind utilizată o aplicație pentru Android ce transmite terminalului informația că verificarea prin PIN nu este necesară, întrucât aceasta a fost efectuată pe dispozitivul clientului.

Informația a fost făcută publică și de către Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibertentică – CERT – RO, care citează Hackernews.com

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Lucrări de reparații pe drumurile comunale și sătești din Bistra. Licitație de 1,9 milioane de lei, lansată în SEAP

Publicat

Primăria comunei Bistra a lansat marți, 22 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări de reparații străzi, drumuri comunale și sătești. 

Valoarea estimată a lucrărilor este cuprinsă între 1.600.000 ș1.900.000 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, având în vedere starea precară a străzilor şi drumurilor din comuna Bistra datorate degradărilor evolutive sub acţiunea factorilor climaterici şi mecanici, este necesară executarea lucrărilor de întreţinere specifice acestor tipuri de drumuri, în vederea aducerii acestora la o stare normală de exploatare şi care să asigure siguranţa şi confortul circulaţiei.

Pentru aceasta sunt necesare achiziţionarea a diverse tipuri de piatră – concasată, de construcţie, de carieră, nisip, balast, beton, etc. (livrarea + transportul) şi prestarea de servicii cu utilaje specifice reparaţiilor şi întreţinerii drumurilor (autobasculantă, autogreder, compactor, buldozer, etc.) lucrări reparații străzi asfaltate.

Durata contractului este de 36 luni.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Mesajul ministrului Nelu Tătaru, la Alba Iulia, pentru cei care protestează împotriva purtării măștilor în școli și licee

Publicat

Prezent marți, la Alba Iulia unde a viziat Spitalul Județean de Urgență Alba, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost întrebat de reporteri cum comentează protestele din ultimele zile împotriva purtării măștilor de copii în școli.

Acesta a pus accentul pe prevenție și că masca este cea mai sigură metodă de precauție în spații închise în lupta cu pandemia de coronavirus.

De asemenea, la poarta spitalului au fost prezente și câteva persoane care săptămâna trecută au protestat la Alba Iulia, în fața Prefecturii Alba, împotriva purtatului de măști în școli. Aceștia ar fi vrut să vorbească cu Nelu Tătaru despre acest subiect însă nu au avut ocazia.

”Tot ce înseamna studii, tot ce înseamnă recomandări, tot ce înseamnă evaluări, în această pandemie ne-au arătat că cea mai sigură metodă de precauție este portul măștii. Celelalte sunt complementare.

Unde nu putem respecta și dinstanțarea (n.r. în interiorul claselor de curs) portul măștii rămâne obligatorie. Suntem în spațiu închis, în spațiul de clasă, sunt reguli pe care mă gândesc părinții sau bunicii lor le-au indicat și trebuie să le respecte.(…)

Vrem să avem grijă de ei, vrem să avem grijă de cei de acasă, vrem să terminăm odată cu pandemia asta, trebuie să respectăm regulile”, a declarat Nelu Tătaru la Alba Iulia.

Reamintim că un grup de părinți au protestat în ultimele zile la Alba Iulia, dar și în țară împotriva purtării măștilor în unitățile de învățământ.

VEZI ȘI: VIDEO: Acțiune împotriva purtării măștilor la școală, organizată de un grup de părinți din Alba Iulia

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate