Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

REZULTATE FINALE DEFINITIVAT 2019: Notele după contestații au fost publicate de Ministerul Educației

Publicat

examen profesor

Ministerul Educației a publicat luni, 5 august, rezultatele finale, după contestații, la Definitivat 2019. În județul Alba, 101 candidați au participat la proba scrisă din 24 iulie.

Pentru a promova examenul și a avansa în gradele didactice trebuie să ia cel puțin nota 8 la proba scrisă.

Rezultatele sunt disponibile AICI.

Înainte de contestații, procentul de promovare  a examenului naţional de definitivare în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2019, în județul Alba, a fost de 75%, mai mic decât cel de anul trecut (76,5%). După contestații, rata de promovare a crescut la 81,5%.

Citește și Rezultate DEFINITIVAT 2019: Rata de promovare a examenului, 75% în Alba. Județul, pe locul 15 în clasamentul național

Prin Definitivat, cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar. Prin dobândirea definitivării în învățământ, profesorul depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

Vezi și DEFINITIVAT 2019: SUBIECTELE și BAREMELE de la proba scrisă, pe discipline, publicate de Ministerul Educației

Stagiul minim de practică obligatoriu pentru obţinerea definitivării în învăţământ are o durată de un an şcolar (sau ore de predare echivalente normei de un an), fiind un stagiu efectiv de predare la catedră, în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar, ca personal didactic calificat conform studiilor absolvite, potrivit metodologiei de examen.

Vezi și TREI candidați din Alba au luat 10 pe linie la Definitivat 2019. TOP cei mai buni profesori după primele rezultate la examen

Candidaţii pot susţine examenul naţional pentru definitivare în învăţământ fără taxă de cel mult trei ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiţionate de achitarea, la unitatea de învățământ desemnată centru de examen, a unei taxe în cuantum de 300 lei.

Reamintim că au dobândit dreptul de a participa la proba scrisă candidații care au îndeplinit cumulativ următoarele condiţii: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an, calificativul pentru anul şcolar în curs „Bine” sau „Foarte bine”, media aritmetică a notelor obținute la cele două inspecții la clasă și la evaluarea portofoliului profesional – minimum 8, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective.

Calendar examen Definitivat 2019:

24 iulie: susţinerea probei scrise

31 iulie: afişarea rezultatelor

31 iulie – 1 august: înregistrarea contestaţiilor

1 – 5 august: soluționarea contestaţiilor

5 august: afişarea rezultatelor finale

6 – 9 august: transmiterea la Ministerul Educației Naționale a tabelelor nominale cu candidaţii admişi

9 – 14 august: validarea rezultatelor examenului prin ordin al ministrului educației naționale

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax