Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE finale EVALUARE NAŢIONALĂ 2016 în ALBA: 77,6% dintre candidaţi au luat note peste 5, după contestaţii. 101 note mai mari

sediul ISJ Alba

Publicat

isj inspectorat scolar alba 1Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba transmite datele finale în urma examenului de Evaluare Naţională 2016. Procentul absolvenţilor de clasa a VIII-a care au obţinut note peste 5 a crescut, după recorectarea lucrărilor, la 77,6%, de la 77,5%. Reamintim că peste 2.500 de elevi din Alba au dat examenul care contează pentru admiterea la liceu, în acest an.

În judeţul Alba, au fost depuse peste 300 de contestaţii. Dintre acestea, la Limba și literatura română au fost depuse 208, la Matematică – 128, iar la limba maternă – 10 contestații.

Din datele IŞJ Alba, transmise de inspector şcolar general Marcela Dărămuş, situaţia notelor după contestaţii în judeţul Alba este următoarea:

La Limba şi literatura română, din cele 208 de rezultate contestate, 73 de note au crescut, după recorectarea lucrărilor. Cea mai mare creştere a fost de 1,45 puncte, de la 6,80 la 8,25. În şapte cazuri, notele au fost mai mici faţă de cele iniţiale, în principal la cele peste 9,50, fiind modificate cu 0,15 sau 0,10 puncte. Restul de 128 de lucrări contestate au rămas cu aceleaşi note.

Citeşte şi REZULTATE finale EVALUARE NAŢIONALĂ 2016: Nota 10 după contestaţii, pentru un elev din Alba şi locul 3 pe judeţ, în ordinea mediilor

La Matematică, din cele 128 de contestaţii, au fost admise 24. În 22 de cazuri, notele au fost mărite. Cea mai mare creştere a fost de 1,30 puncte, de la 2,75 la 4,05. În alte două cazuri, notele au fost mai mici. Un număr de 104 lucrări ale căror notări au fost contestate au rămas cu aceleaşi rezultate.

Citește și EVALUARE NAŢIONALĂ 2017, clasa a VIII-a: MODELE de SUBIECTE, publicate de Ministerul Educaţiei. CALENDAR şi detalii despre examen »

La Limba maternă, dintre cele 10 contestaţii, au fost admise şapte (şase note mai mari şi una mai mică), trei fiind notate la fel ca înainte de recorectare.

Vezi REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2016 în ALBA, publicate de Ministerul Educaţiei. Situaţia mediilor, după contestaţii

Reamintim că după primele rezultate la Evaluare Naţională, în Alba, 77,5% dintre candidații din județul Alba au obținut medii peste 5.

Citește și REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2016: În Alba, peste 77 la sută dintre candidaţi au obţinut medii peste 5 la examen. Situația în țară

După primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională 2016, din statisticile publicate de Ministerul Educaţiei, a fost evidenţiată şi ierarhia şcolilor din judeţul Alba.

Vezi şi TOP ŞCOLI din judeţul Alba, după rezultatele la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016. Rangul pe oraş şi judeţ al mediilor

Înscrierile la liceu vor avea loc în perioada 8-12 iulie 2016, iar repartizarea computerizată va fi pe 19 iulie 2016. La admiterea liceu, va conta în proporție de 75% media de la Evaluarea Națională și 25% media generală de absolvire a claselor V-VIII, ca și până acum. În școlile profesionale cu durată de 3 ani, la care elevii primesc o bursă lunară de la stat de 200 de lei și unde practica se face la companii, rezultatele înscrierilor vor fi cunoscute vineri, 1 iulie.

Citește și ADMITERE LICEU 2016: Totul despre înscrieri și repartizarea computerizată. Calendar, medii şi număr de locuri

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate