Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

REZULTATE la Olimpiada de Fizică 2016, etapa judeţeană Alba: 11 elevi de liceu şi gimnaziu merg mai departe la naţională


Publicat

colegiul militar mihai viteazul liceulSâmbătă, la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia a avut loc etapa judeţeană la Olimpiada de Fizică. Au fost înscrişi 80 de elevi din clasele VI-XII, iar 11 dintre aceştia au asigurat locul pentru participarea la etapa naţională. Concursul pe ţară se desfăşoară în perioada 17-21 aprilie, la Timişoara.

În urma concursului şcolar, etapa judeţeană, pe primele locuri s-au clasat următorii elevi (rezultate în ordinea punctajelor):

Clasa a XII-a – un loc pentru etapa naţională:

Locul I: Vasile Alin Sevestrean – Colegiul Naţional ”I.M. Clain” Blaj

Locul II: Octavian Marius Tunaru – Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia

Clasa a XI-aun loc pentru etapa naţională:

Locul I: Mălina Roşca – Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia

Locul II: Alexandru Postescu – Colegiul “Lucian Blaga” Sebeş

Clasa a X-adouă locuri pentru etapa naţională

Locul I: Gabriela Teodora Grecu – Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia

Locul II: Horea Bâlc – Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud

Locul III: Sorin Andrei Poruţiu – Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia

Clasa a IX-adouă locuri pentru etapa naţională

Locul I: Alexandru Gabriel Dedea – Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia

Locul II: Ioan Tudor Toader – Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia

Locul III: Anca Diana Pavel – Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud

Clasa a VIII-aun loc pentru etapa naţională:

Locul I: Luana Andrada Bel – Şcoala Gimnazială Nr. 3 Cugir

Locul II: Nicolae Alexandru Dobra – Colegiul Naţional “Lucian Blaga” Sebeş

Clasa a VII-adouă locuri pentru etapa naţională

Locul I: Victor Tărâţă – Colegiul Naţional “Lucian Blaga” Sebeş

Locul II: Diana Antonia Furcă – Colegiul Naţional “I.M Clain” Blaj

Locul III: Alexandra Maria Bălţat – Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Alba Iulia

Clasa a VI-adouă locuri pentru etapa naţională

Locul I: Teofil Costin Giurgiu – Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Alba Iulia

Locul II: Robert Virgiliu Oltean – Colegiul Naţional “Lucian Blaga” Sebeş

Locul III: Tătar Ioan Dan – Şcoala Gimnazială “Avram Iancu” Zlatna, din cadrul Liceului “Corneliu Medrea” Zlatna

În total, judeţul Alba are repartizate de minister 11 locuri pentru participarea la etapa naţională a Olimpiadei de Fizică, respectiv câte un loc pentru fiecare clasă şi alte patru stabilite pe criterii. Acestea au fost repartizate la clasele unde rezultatele elevilor care au ocupat primele două locuri sunt foarte apropiate, adică diferenţa de punctaj este foarte mică.

Rezultatele finale vor fi cunoscute cel târziu marţi, 23 februarie, după rezolvarea eventualelor contestaţii, ce pot fi depuse luni, până la ora 15.00.

Vezi şi CALENDAR OLIMPIADE şcolare 2016 în ALBA. Şcolile şi liceele unde se organizează etape judeţene şi datele concursurilor

Citeşte şi OLIMPICII de ALBA 2015: Lista elevilor din judeţ care au câştigat premii, menţiuni şi medalii, la etapele naţionale din acest an

Vezi şi FOTO: Elevi de la Colegiul Naţional Militar Alba Iulia, calificaţi la etapele naţionale ale olimpiadelor de lingvistică şi ,,Lectura ca abilitate de viață”Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat de 45 de ani, mort la o zi după ce a primit prima doză de vaccin, la un centru din Mioveni. Precizările autorităților

Publicat

Un bărbat de 45 de ani a murit la o zi după prima doză de vaccin. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a adus joi o serie de precizări legate de acest lucru. 

Ce s-a întâmplat, potrivit CNCAV:

”Urmare a raportării transmise de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș, privind decesul unui bărbat cu istoric de vaccinare recentă, pentru corecta informare a opiniei publice, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) face următoarele precizări:

În cursul zilei de 2 martie a.c., persoana în vârstă de 45 de ani s-a prezentat, conform programării în platforma electronică, pentru administrarea primei doze de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, într-un centru de vaccinare din Mioveni, județul Argeș.

În urma efectuării triajului medical și a examenului clinic de specialitate de către personalul vaccinator, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate.

După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală, fără a prezenta simptomatologie, ulterior părăsind centrul de vaccinare.

Conform datelor furnizate către CNCAV, după patru ore de la administrarea vaccinului, pacientul a fost adus cu ambulanța la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, în urma unui episod de pierdere a conștienței suferit la domiciliu.

La sosirea în unitatea medicală, pacientul avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme.

În urma investigațiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleași zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical.

În dimineața zilei de 3 martie, personalul medical de la Ambulanță, solicitat de familia acestuia, a declarat decesul bărbatului, la domiciliu.

La acest moment, DSP Argeș a sesizat autoritățile competente în vederea efectuării procedurilor specifice pentru stabilirea cauzelor decesului. Conform medicului de familie al acestuia, persoana se afla în evidență cu dislipidemie și valori tensionale crescute”.

Foto: Arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Câți locuitori din Alba au fost imunizați până acum, în cele 11 centre din județ. Au fost raportate 70 de reacții adverse

Publicat

Numărul de imunizări anti-COVID în județul Alba a ajuns la 30.768, din care 19.733 reprezintă prima doză și 11.035 – rapel, au transmis joi reprezentanții DSP Alba.

De la debutul campaniei de vaccinare în 4 ianuarie 2021, DSP Alba a solicitat și recepționat în total 34.442 de doze de vaccin anti-COVID, astfel:

  • 29.302 Pfizer,
  • 2.350 Moderna,
  • 2.790 Astra Zeneca.

Au fost raportate 70 de reacții adverse și doar 2 doze de vaccin pierdute (în primele zile de vaccinare).

În prezent, în județ funcționează 11 centre de vaccinare cu o capacitate de 900 de locuri/zi.

„Văzând cifrele putem spune că în județul Alba campania de vaccinare se desfășoară cât se poate de bine, fără incidente, sincope sau poticniri. Constatăm un interes crescut al oamenilor privind imunizarea anti-COVID, lucru care ne bucură și ne dă speranță. Așteptăm semnalul de la CNCAV pentru a putea activa și alte centre de vaccinare aprobate în județ”, a precizat directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Deschiderea restaurantelor fără restricții. Propunerile patronatului: certificat de vaccinare, test PCR, test COVID la intrare

Publicat

Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA) propune mai multe soluții pentru ca restaurantele să poată funcționa fără restricții în condițiile actuale de pandemie.

Peste 40.000 de companii din industria ospitalității au nevoie urgentă de sprijin pentru a putea supraviețui, iar aceste măsuri a putea salva de la faliment o mare parte dintre firmele afectate.

HORA propune următoarele soluții pentru a putea funcționa:

  • Prezentarea unui certificat de vaccinare.
  • Testarea PCR sau test rapid cu 48 de ore înainte de a participa la un eveniment sau o masă ”a la carte”
  • Testarea rapidă la intrarea în incintă

Reprezentanții HORA arată că la acest moment peste 40.000 de companii din industria ospitalității au nevoie urgentă de sprijin pentru a putea supraviețui.

Ei precizează că acestea au 100% capital românesc și o cifra de afaceri totală de 5 miliarde de euro. Totodată, în ele lucrează 400.000 de angajați, reprezentând 10% din angajații sectorului privat.

2020 le-a adus o scădere a cifrei de afaceri de aproximativ 70% și a determinat suspendarea activității în cazul a peste 50% dintre operatori.

Redresarea industriei ospitalității este posibilă

Organizația vede însă posibilă redresarea, dacă e sprijinită. Astfel, HORA propune o serie de măsuri care ar permite reluarea activității în condiții de siguranță pentru cetățeni.

Reprezentanții cer ca funcționarea industriei să nu mai depindă de rata de incidență de 3 cazuri la mia de locuitori, spunând că nu există studii concrete care să demonstreze legătura dintre funcționarea restaurantelor și creșterea numărului de îmbolnăviri.

”Nu există niciun argument științific pentru care restaurantele să nu poată funcționa la 30% din capacitate, cu restricții și măsuri de protecție adecvate. Se apropie sezonul teraselor și oamenii au nevoie să iasă.

Oamenii nu mai vor să fie blocați și ținuți departe de activități atât de firești și atât de necesare omului, precum mersul la spectacole, la teatru, ieșitul la restaurant”, se arată în comunicat.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Cătălin Bregar, paramedicul anului la ISU Alba. A participat la peste 1000 de intervenții de acordare prim ajutor medical

Publicat

Plutonierul adjutant Cătălin Laurențiu Bregar a fost desemnat paramedicul anului la ISU Alba. Acesta a participat la 1.013 intervenții de acordare prim ajutor medical. 

Potrivit ISU Alba, plutonierul adjutant Cătălin Laurențiu Bregar a fost recompensat de către comanda instituției pentru merite deosebite și curaj pe timpul operațiunilor de intervenție desfășurate în anul 2020, acesta fiind desemnat paramedicul anului.

Diploma de merit a fost oferită subofițerului de doctorul Aurel Crișan – medic șef UPU-SMURD.

Subofițerul din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia, s-a remarcat în decursul anului 2020, și nu numai, având cele mai multe intervenții SMURD, toate acestea fiind îndeplinite cu profesionalism.

„Îl felicităm pe colegul nostru și îi urăm să păstreze aceeași abnegație în salvarea aproapelui”, au transmis reprezentanții ISU Alba.

foto: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate