Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rezultate „nemulțumitoare” la simulările examenelor. Ministrul Costoiu: „Nu excludem posibilitatea de a reduce dificultatea subiectelor”

Publicat

Rezultatele elevilor la simulările examenelor naționale sunt nemulțumitoare. Aceasta este opinia noului ministru delegat pentru Învățământul Superior, Mihnea Costoiu, prezent la Alba Iulia într-o conferință de presă la sediul PSD Alba. Acesta a precizat că, în următoarea perioadă, vor fi luate măsuri pentru îmbunătățirea pregătirii elevilor, iar dintre acestea nu este exclusă posibilitatea de reducere a gradului de dificultate a subiectelor.

Citește și: EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014: Modele de teste pentru elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, publicate de Ministerul Educației

Citiți și: REZULTATE SIMULARE BAC ALBA 2014: Promovabilitate de peste 50% pentru elevii de clasa a XII-a şi peste 40% la clasa a XI-a

„Evident că nu suntem mulțumiți de rezultatele elevilor la simulările examenelor naționale, atât la Bacalaureat cât și la Evaluarea Națională. În perioada următoare, inspectoratele școlare vor lua măsuri prin care să încercăm să îmbunătățim pregătirea tinerilor precum și o adaptare a subiectelor acolo unde este nevoie. Nu pot să mă feresc să spun că rezultatele sunt nemulțumitoare. Lucrăm la acest subiect”, a declarat Costoiu.

Referitor la reducerea gradului de dificultate a subiectelor, Costoiu a spus că nu se excluse această posibilitate, însă aceasta nu va fi principala măsură pentru mărirea gradului de promovabilitate a elevilor:

„Dacă se constată că în anumite zone au fost probleme suntem deschiși să facem și acest lucru însă soluția nu este reducerea gradului de dificultate a subiectelor pentru a avea un grad de promovabilitate mai mare. Soluția este o pregătire mai bună. Dacă se vor constata probleme în mod special nu excludem acest lucru, dar nu aceasta este principala măsură”.

Atât ministrul delegat pentru Învățământul Superior, Mihnea Costoiu, cât și fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, sunt de părere că simulările le sunt folositoare elevilor și că au rolul de a-i mobiliza să se pregătească mai bine pentru examene.

„Sunt necesare aceste simulări pentru ca tinerii să fie confruntați cu o realitate înainte de examene. Este ca un antrenament. Oricare om care încearcă să aibă o performanță se antrenează într-un fel sau altul în toate domeniile”, a spus Costoiu.

„Eu cred că simulările sunt necesare și cred că dacă s-ar fi trecut notele în catalog interesul ar fi fost un pic mai mare. Oricum acestea ar trebui să reprezinte semnale foarte grave de atenție față de profesori și părinți, care să mobilizeze elevii să se pregătească mai bine pentru examen. Întotdeauna, simulările sunt sub nivelul examenelor, din punct de vedere al rezultatelor și lucrul acesta este gândit cu bună știință, ca să fie mai important semnalul pe care îl determină”, a completat fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax