Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Rezultate REFERENDUM la UAB: Viitorul rector va fi ales prin votul secret al profesorilor şi studenţilor din universitate

Publicat

uab sediu Viitorul rector al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia va fi ales, în anul 2016, prin vot universal. Este decizia profesorilor și studenților care au participat la referendumul organizat în cadrul universității. Din cele 176 de persoane cu drept de vot, 146 şi-au exprimat opţiunea, iar majoritatea au considerat că viitorul rector trebuie ales şi nu desemnat prin concurs.

„Senatul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, întrunit în şedinţa din  1 iulie, în baza proceselor verbale înaintate de Biroul Secției de vot și Biroul Electoral al Universităţii, a validat următorul rezultat al referendumului organizat la nivelul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în data de 30 iunie, pentru alegerea modalităţii de desemnare a rectorului:

Din totalul de 176 de persoane cu drept de vot înscrise pe listele electorale au fost prezente la vot 146.

Din numărul total al voturilor valabil exprimate (146), 21 au fost pentru modalitatea „concurs public” şi 125 pentru „alegeri generale, prin vot universal, direct, secret şi egal”.

Senatul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a validează desemnarea rectorului, pentru mandatul 2016-2020,  pe bază pe bază de alegeri generale, prin vot universal, direct, secret şi egal, precizează reprezentanții universității.

„Concursul înseamnă să găseşti o comisie formată din 12 specialişti, o chestie total ilogică, pentru că în momentul în care trebuie să decizi este nevoie de un număr impar de persoane. Şase persoane din comisie trebuie să fie din universitate, respectiv şase din afara universităţii. Pe baza unui dosar de concurs se decide în funcţie de vot,” a declarat Daniel Breaz, actualul rector, marţi, în cadrul unei conferințe de presă.

Cealaltă modalitate este prin vot, unde participă întreaga comunitate academică, inclusiv studenţii şi e nevoie de 50%+1, ca un candidat să câştige alegerile. Dacă sunt mai mulţi candidaţi se poate ajunge şi la turul doi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax