Connect with us
Publicitate

AIUD

Rezultate remarcabile pentru elevii Colegiului Național “Titu Maiorescu” Aiud la Concursul de Fizică PHI 2024

Publicat

Colegiul Național “Titu Maiorescu” Aiud a fost Centrul Local de Testare la etapa națională a Concursului de Fizică online PHI 2024, ediția XXII-a, desfășurat în perioada 6-7 aprilie 2024.

Concursul de Fizică PHI 2024 este organizat de Facultatea de Fizică a Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în colaborare cu Centrul Regional pentru Tineri Capabili de Performanță (CRTCP), Inspectoratul Școlar Județean Iași, alături de 90 de centre de concurs înscrise din țară.

În data de 11 mai 2024 au fost afișate premiile concursului, din cei 48 elevi participanți din clasele a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XII-a de la Colegiul Național “Titu Maiorescu” Aiud, 44 de elevi au primit premii și mențiuni: 7 premii II, 19 premii III și 18 mențiuni.

Concursul PHI este o modalitate de evaluare, atât pentru elevii care-și doresc calificarea la olimpiadele școlare, cât și pentru elevii care urmează să susțină un examen la disciplina Fizică la Bacalaureat sau ca parte a examenului de admitere la o universitate.

Savantul Sergiu Pașca, originar din Aiud, articol pe prima pagină în cea mai recentă ediție a prestigioasei reviste Nature

Elevii clasei a 12-a au avut posibilitatea de a participa la concurs împreună cu oricare dintre elevii înscriși la clasele a 9-a, a 10-a sau a 11-a (la una sau mai multe clase) și au fost ordonați în clasamentul clasei a 12-a în funcție de punctajul maxim obținut la una dintre clasele la care au participat.

Concursul PHI se regăsește în calendarul Concursurilor Naționale Școlare, ce se desfășoară fără finanțare din partea Ministerului Educației, în anul școlar 2023-2024 pentru elevii din învățământul secundar (calendar aprobat cu nr. 24750/29.01.2024), a informat coordonatorul centrului de CONCURS PHI 2024, prof. Ramona Humeniuc.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax