Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE SIMULARE BAC: Județul Alba, pe locul trei la proba obligatorie a profilului și pe 15 la limba maternă

Publicat

elevi

După simularea examenului de bacalaureat, rezultatele obținute de elevii din județul Alba au demonstrat că aceștia s-au descurcat cel mai bine la proba obligatorie a profilului, mai exact la matematică și istorie şi au obținut locul 3 pe țară, cu un procent de 52,15%. La polul opus, cel mai slab rezultat a fost al elevilor de clasa a XI-a, la limba maternă: s-au clasat pe locul 15, cu un procent de promovabilitate de 50,57%.

Simularea examenului de bacalaureat a cuprins testări la limba și literatura română, limba și literatura maternă, proba obligatorie a profilului – matematică sau istorie și proba la alegere a profilului, la care elevii au putut opta între Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Psihologie şi Sociologie.

La nivel național, după publicarea rezultatelor, elevii de clasa a XII-a din județul Alba se situează locul 8 la Limba și literatura română, cu un procent de promovabilitate de 58,44%, iar la limba maternă au obținut locul 6, cu un procent de 76,92%.

Cele mai bune rezultate au fost obținute la proba obligatorie a profilului, testările la Matematică sau Istorie, unde Alba se clasează pe locul 3, cu un procent de 52,15% (clasa a XII-a).

La proba la alegere, județul se situează pe locul 4 la nivel național cu un procent de 60,95%.

În ceea ce privește elevii de clasa a XI-a, aceștia ocupă poziția a 14-a pe țară cu un procent de 46,34%, la limba maternă locul 15 cu 50,57%, iar la proba obligatorie a profilului locul 5 cu un procent de 43,57%.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax