Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE SIMULARE Evaluare Naţională 2019: Elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a află notele după testări

examen testare

Publicat

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, rezulatele la sesiunea de Simulare a examenului de Evaluare Naţională 2019, pentru clasele VII-VIII, vor fi comunicate astăzi. Notele se pot trece în catalog doar pe baza unei cereri scrise.

Simulările au fost organizate pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale, iar în premieră, în acest an, au luat parte şi elevi din clasele a VII-a.

În perioada 11-13 martie, elevii din clasele VII-VIII au dat testări scrise la Limba şi literatura română, Matematică şi Limba maternă.

Citeşte şi SUBIECTELE şi BAREMELE de la Simulare Evaluare Naţională 2019, clasele a VIII-a şi a VII-a, proba scrisă la ROMÂNĂ

Citeşte şi SUBIECTELE şi BAREMELE la MATEMATICĂ, Simulare Evaluare Naţională 2019, la clasa a VII-a. Ce au avut de rezolvat elevii

Citeşte şi FOTO: SUBIECTELE şi BAREMELE la MATEMATICĂ – Simulare Evaluare Naţională 2019, la clasa a VIII-a. Greu sau ușor?

Vezi Modele de subiecte pentru examenul de Evaluare Naţională 2019

Examenul propriu-zis de Evaluare Naţională pentru clasa a VIII-a în 2019 se desfăşoară în luna iunie.

Prima proba scrisă este programată în 18 iunie, la Limba şi literatura română. Următoarea probă scrisă, la Matematică, se va desfăşura în 20 iunie, iar ultima – de limba şi literatura maternă (pentru elevii care au studiat aceasta disciplină) – în 21 iunie.

Primele rezultate vor fi cunoscute în 25 iunie, iar cele finale, pe 29 iunie.

În perioada 3 – 7 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, vor completa opţiunile din fişele de înscriere pentru admiterea la liceu. Vor parcurge aceeaşi procedură şi absolvenţii clasei a VIII-a care doresc să fie admişi în licee din alt judeţ.

Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a este programata vineri, 12 iulie 2019.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţionala (80%) şi media generală de absolvire a claselor V-VIII (20%).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate