Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Rezultatele acţiunii de combatere a evaziunii fiscale din Alba: Cinci dosare penale cu prejudiciu estimat la 42.000 de lei şi amenzi de peste 23.000 de lei

Publicat

Peste 200 de firme şi persoane fizice autorizate din Alba au intrat în vizorul poliţiştilor şi altor autorităţi de control din judeţ, miercuri şi joi, în cadrul unei acţiuni de amploare privind combaterea evaziunii fiscale. Au fost efectuate controale în centre comerciale, pieţe şi organizate filtre pe principalele drumuri din Alba, pentru verificarea transportului de carne congelată, fructe şi legume, în special. Au fost deschise cinci dosare penale pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu total estimat la 42.000 de lei, iar alte persoane s-au ales cu amenzi şi marfa confiscată.

La zilele de miercuri şi joi, poliţişti de investigare a fraudelor, rutieră şi ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi a poliţiilor municipale şi orăşeneşti subordonate, în cooperare cu poliţişti din cadrul Serviciului Transporturi Alba şi inspectori ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor Alba, au efectuat controale la 214 societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate din judeţul Alba.

Echipele mixte de control au verificat respectarea normelor referitoare la plata TVA, intracomunitară, dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea, concordanţa între stocurile scriptice şi faptice, documentele de provenienţă a mărfurilor, respectarea prevederilor legale în întocmirea documentelor fiscale şi contabile, respectarea condiţiilor de depozitare precum şi comercializare a mărfurilor alimentare.

De asemenea, au fost monitorizate, prin amplasarea de filtre rutiere, pe principalele căi de acces din municipii, transporturile de mărfuri de import intracomunitare, în special de carne, produse din carne congelate, legume şi fructe.

Poliţiştii au aplicat 36 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 23.590 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind activităţile de comerţ, depozitarea şi transportul în condiţii improprii a alimentelor şi desfăşurarea de acte de comerţ de către persoane neautorizate.

Au fost constatate şi un număr de cinci infracţiuni de evaziune fiscală prin care a fost creat un prejudiciu estimat la 42.587 lei, pentru care sunt cercetate şase persoane.

De asemenea, poliţiştii au confiscat bunuri (produse din carne, legume fructe, cereale, articole vestimentare, etc.) în valoare de 15.359 de lei, iar având în vedere prevederile OUG 12/ 2006, care reglementează transportul cerealelor, poliţiştii au luat măsura indisponibilizării unui autovehicul estimat la 8.500 lei, care a fost folosit la transportul de cereale fără documente de provenienţă a acestora.

Miercuri, la ora 15.20, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Câmpeni, compartimentele Investigare a Fraudelor şi Rutieră au oprit pentru control un autovehicul condus pe DN 75 de către F.G.M., de 21 ani, domiciliat în comuna Şoimi, judeţul Bihor. Cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii au constatat că bărbatul transporta cantitatea de 1.105 kg. porumb boabe, ambalat în saci de rafie, pentru care nu deţinea documente legale de provenienţă şi transport. A fost amendat cu 3.000 lei şi a fost confiscat autovehiculul folosit la transportul cerealelor, estimat la 8.500 lei.

Joi, la ora 7.00, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia au oprit pentru control o autoutilitară condusă pe strada Vânătorilor din Alba Iulia de către D.S.(57 ani), domiciliat în comuna Ighiu, judeţul Alba. Bărbatul transporta carne şi produse din carne, fără a fi etichetate şi în condiţii insalubre, încălcând normele legale privind transportul. Cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor şi în colaborare lucrători din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinară şi Siguranţă Alimentelor Alba, s-a luat măsura sancţionării contravenționale cu amendă în cuantum de 720 lei, iar ca măsură complementară a fost confiscată cantitatea de 121 kg carne şi 20 kg produse din carne, în valoare de 3.246 lei.

Tot joi, o echipă mixtă formată din poliţişti de ordine publică şi de investigare a fraudelor din cadrul Poliţiei municipiului Sebeş au identificat în Piaţa “Dacia” Sebeş pe Ioan D. S., de 40 de ani, din municipiu, care oferea spre comercializare fructe şi legume, în valoare totală de 2.390 lei (1.000 kg. mere, 1.000 kg. cartofi, 200 kg. morcovi şi altele) fără a avea documente legale de provenienţă. A fost sancţionat contravenţional şi marfa, în valoare de 2.390 lei, a fost confiscată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax