Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATELE controlului DSP la Spitalul Judeţean Alba: Inspectorii de la Vâlcea au găsit fiole expirate în blocul operator

Publicat

Fiole expirate şi instrumentar învechit în blocul operator şi pereţi degradaţi în unele secţii sunt unele dintre neregulile sesizate la Spitalul Judeţean de Urgenţă de către inspectorii DSP Vâlcea, care au efectuat un control igienico-sanitar dispus de Ministerul Sănătăţii, în perioada 24-28 martie. Pentru medicamentele cu termen de valabilitate depăşit, asistenta şefă de la Chirugie s-a ales cu amendă de 600 de lei.

Potrivit reprezentanţilor DSP Alba, controlul igienico-sanitar efectuat de colegii de la Vâlcea s-a desfăşurat conform ordinului MS 303/19 martie şi în urma acestuia s-au contatat următoarele neconformităţi:

– în câteva secţii, starea de igienă era parţial corespunzătoare; pereţii, plafonul şi pavimentul necesită recondiţionare şi modernizare; aceste neconformităţi au termene de remediere prevăzute în planul de conformare; o parte din recomandări au fost remediate în timpul controlului, potrivit DSP Alba

– în secţia ORL, un salon are pereţii neîntreţinuţi corespunzător şi mobiler învechit

– la Secţia Boli infecţioase, care se află în lucrări de modernizare şi reamenajare, starea igienico-sanitară a fost corespunzătoare

– în blocul operator au fost identificate câteva fiole cu termen de valabilitate depăşit, iar o parte din instrumentar este învechit

– la spălătoria unităţii, pereţii sunt degradaţi şi pavimentul parţial degradat.

La secţia exterioară Baia de Arieş s-au constatat următoarele:

– în unele saloane, pereţii sunt parţial degradaţi, mobilierul şi lenjeria sunt învechite, grupurile sanitare au gresie şi faianţă parţial degradate; nu se asigură circuitul funcţional în spălătorie.

În urma neconformităţilor constatate, s-au stabilit termene de remediere imediată pentru dezinfecţie şi curăţenie, acestea fiind rezolvate în timpul controlului.

Pentru deficienţele constatate în ceea ce priveşte degradarea spaţiilor, remedierea lor se va face conform termenelor din planul de conformare.

S-a aplicat o amendă contravenţională pe persoana fizică în valoare de 600 lei pentru existenţa medicamentelor cu termen de valabilitate depăşit din aparatul de urgenţă al blocului operator conform HG 857/2011 art. 33, litera d).

S-au aplicat două sancţiuni cu avertisment conform O.G.2/2001, pentru secţia ORL şi secţia psihiatrie cronici Baia de Arieş.

În saptămâna 24 – 31 martie s-au desfăşurat controale încrucişate la spitalele judeţene de urgenţă şi institute, iar în perioada 1 aprilie – 31 mai vor fi repetate controalele, potrivit MS.

Citeşte şi REZULTATELE controalelor DSP la SPITALELE din Alba: Neconformități în toate unitățile medicale. Doar UN AN pentru remedierea problemelor

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Apa

    marți, 01.04.2014 at 23:11

    Da, ca sa fiu realist si unii din directiile de control nu pot fi obiectivi cu privire la identificarea corecta a deficientelor mentionate in acest raport de control .Insa in cazul spitalului din Baia de Aries nu cred ca in acel spital s-au facut investitii majore, dupa normele europene cum ar fi nevoie si necesar.Referitor la sectia ORL din Alba Iulia, din cate am citit prin ziare si pe net s-au facut investitii de curand, de catre un om de afaceri din Alba Iulia, la care toti ar trebuii sa ii multumim, a investit in aceasta sectie o suma considerabila pentru modernizare.Atunci ca om de rand ma intreb, de ce aceasta sectie nu corespunde si cine e de vina ca aceasta sectie nu a iesit bine la control.Poate cineva se v-a apleca si spre intrebarile mele si imi v-a raspunde si mie la acestea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax