Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rezultatele sondajului Alba24: 92% dintre cititori vor mai multă informație despre situația din județ, legată de coronavirus

Publicat

Cititorii Alba24 au fost invitați să participe la un sondaj, prin care noi am dorit să vedem dacă aceștia doresc să fie informați în continuare în legătură cu situația creată de epidemia de coronavirus în județul Alba. 

Rezultatele acestui sondaj sunt semnificative: 1.355 de oameni au votat ”da”, iar 115, ”nu”. În procente, aceasta înseamnă că 92% dintre cei care au votat își doresc în continuare informații detaliate despre modul în care evoluează situația la noi în județ.

În aceste condiții, ne simțim îndreptățiți să solicităm în continuare informații autorităților locale, care nici acum nu comunică date importante pentru comunitățile din Alba, cum ar fi situația infectărilor pe fiecare localitate în parte, situația detaliată din spitale, modul în care se gestionează situațiile speciale etc.

S-a dovedit factual că acolo unde autoritățile au fost opace și au ascuns adevărul, epidemia s-a răspândit cu o mai mare viteză pentru că oamenii erau prost informați și prin urmare nu conștientizau suficient de bine situația reală.

Exemplul cel mai bun este China, țara în care cenzura asupra presei nu a făcut decât să înrăutățească și să prelungească criza, iar organizațiile internaționale de presă au atras atenția asupra acestui lucru.

Lipsa de informare din surse credibile a dus și la fenomenul zvonurilor propagate în special prin rețelele de socializare sau de mesagerie cum sunt Facebook sau WhatsApp.

Această lipsă de informare corectă este de multe ori dublată de o lipsa de educație sau chiar de un analfabetism funcțional, care, cumulate, au dus la un adevărat val de ură și de injurii adresate inclusiv mijloacelor de informare în masă care încearcă să informeze corect și din surse oficiale, pe cât posibil.

Acest val de ură, injurii și denigrări la adresa “mesagerilor” care livrează zilnic știri despre pandemie este un fenomen nou pe care îl pot explica mai bine psihologii si care prejudiciază enorm imaginea publică a unor jurnale online care își fac datoria corect.

Din acest motiv, am dorit să aflăm ce vor cititorii noștri.

Vă mulțumim pentru că ați participat la sondaj și vă asigurăm că vom încerca să ne facem în continuare datoria față de voi.

Sondaj Alba24: Doriți să vă informăm în continuare despre situația creată de epidemia de coronavirus în județul Alba?

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax