Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rezultatul analizei la carnea de cal: Din cele 8 probe recoltate, una a ieșit pozitivă. Marfa societății din Blaj rămâne sechestrată

Publicat

Ancheta continuă la firma din Blaj care a comercializat carne de cal cu etichetă de „pulpă de vită”, la societăți din București și Sibiu. Luni, a sosit rezultatul analizelor celor 8 probe de carne, recoltate din depozitul firgorific al SC Ady Salve SRL, din fiecare sortiment. Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară București a conchis că una dintre cele 8 probe aparține speciei cabaline. 

Activitatea firmei din Blaj a fost suspendată temporar, până la finalizarea anchetei. Inspectorii continuă cercetările pentru aflarea provenienței cărnii și lista de distribuție a lotului respectiv. Întreaga cantitate de carne găsită în depozitul firmei SC Ady Salve SRL a rămas sechestrată până la finalizarea anchetei. Vedeți AICI cum a început ancheta.

Potrivit șefului IPJ Alba, Ioan Nicolae Căbulea, împotriva administratorului societății din Blaj au fost începute actele premergătoare urmăririi penale sub acuzația de înșelăciune privind calitatea mărfurilor, iar, dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă închisoare de la 1 la 7 ani. Până atunci însă, firma a fost temporar închisă și este posibil să îi fie retrasă autorizația de funcționare.

Iată comunicatul DSVSA Alba:

„În data de 25 februarie 2013, Institutul Igienă și Sănătate Publică Veterinară București a transmis rezultatele probelor de carne recoltate din depozitul frigorific aparținând SC Ady Salve SRL din localitatea Blaj.

Din cele 8 probe (câte una din fiecare sortiment identificat), care au fost trimise la analize pentru stabilirea speciei în cadrul IISPV, o probă (cantitate lot 28,60) a ieșit pozitivă pentru specia cabalină (conform buletinului de analiza cu nr. 20470/25.02.2013.

Menționăm faptul că pentru unitatea în cauză s-a emis ordonanță de suspendare a activității din data de 22.02.2013.

Inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA Alba continuă ancheta pentru aflarea provenienței cărnii de cabaline și lista de distribuție a lotului respectiv.

Întreaga cantitate de carne aflată în stoc (757,25 kg), în depozitul mai sus menționat se află în continuare sechestrată până la finalizarea anchetei.

Citiți AICI mai multe despre scandalul cărnii de cal provenită de la firma Ady Salve din Blaj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: ANSVSA a finalizat ancheta în cazul cărnii de cal de la Blaj. Firma „Ady Salve”, amendată cu 22.000 de lei | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax