Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Autoritățile din Alba au prezentat rezultatele anchetei desfășurate la firma din Blaj care comercializa carne de cal. Circa 300 kg sunt încă pe piață

Publicat

YouTube video

Autoritățile locale din Alba au organizat, vineri, o conferință de presă în care au explicat stadiul anchetei realizate la firma din Blaj care a comercializat carne de cal. De la respectiva societate au fost recoltate 8 probe de carne, iar în prezent se așteptă rezultatul analizelor. Cercetările au arătat că lotul de carne pus la vânzare sub etichete false, confecționate direct în depozitul „Ady Salve” au fost distribuite cu precădere în București și doar un singur lot ar fi ajuns la o unitate din Sibiu.

„În cursul zilei de astăzi sau cel târziu mâine probabil că vom avea și rezultatul analizelor respective, restul cantității de 457 de kilograme de la depozit au fost sechestrate într-un depozit până la sosirea buletinului de analize. În funcție de rezultatele finale, vom decide măsurile care se impun” a explicat șeful DSV Alba, Mircea Miclea.

Potrivit șefului IPJ Alba, Ioan Nicolae Căbulea, împotriva administratorului societății din Blaj au fost începute actele premergătoare urmăririi penale sub acuzația de înșelăciune privind calitatea mărfurilor, iar, dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă închisoare de la 1 la 7 ani. Până atunci însă, firma a fost temporar închisă și este posibil să îi fie retrasă autorizația de funcționare.

Prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer a explicat că firma din Blaj este pasibilă de a fi sancționată, deoarece a încălcat legea prin aplicarea unor etichete false, imprimate direct la depozit. Prin noua etichetare, pachetele de carne care se aflau la limita valabilității au fost ulterior scoase la vânzare la un termen de expirare mai mare cu câteva luni:

„În momentul în care se cumpără de la un producător carnea, ea vine livrată sub forma unor cutii care conțin mai multe pachete de diferite cantități. Atunci când se face o comercializare en-gros, de obicei, eticheta este pusă doar pe box. În momentul în care eu cumpăr, ca vânzător, ulterior, eu sunt obligat să vând tot en-gros, pentru că nu am voie să vând la pungă. Această societate din Blaj e clar că a încălcat legea, etichetând pachețelele. În momentul în care vroia să vândă aș acum a vândut, atunci trebuia să solicite producătorului și pe fiecare pachet în parte urma să fie trecută eticheta care dovedește proveniența cărnii”.

În prezent, după sechestrarea loturilor de carne existente în depozitul din Blaj, cercetările arată că pe piață s-ar mai afla aproximativ 300 de kilograme de carne dintr-un total de circa 1000 de tone. Potrivit conducerii DSV Alba, pe lista de distribuție a firmei se află mai multe unități din București și doar o singură unitate din Sibiu:

„Firma din Sibiu a cumpărat o cantitate mică de carne de circa 12 kilograme. Acest depozit revindea carnea în cantități mici, în cantine, restaurante, iar doar la București se aflau pe listă 10-12 beneficiari”.

Mircea Miclea a recunoscut că, înainte cu o zi de izbucnirea scandalului, inspectorii DSV au efectuat un control la respectiva firmă din Blaj, dar că nu descoperit nimic suspicios: „Cu o zi înainte colegii mei au făcut o evaluare a unității respective, dar, din cauza faptului că ei își confecționau aceste etichete proprii, colegii mei nu aveau de unde să știe că acestea sunt false sau nu. Efectiv ne-au indus în eroare”.

„Firma din Blaj se aproviziona cu carne din București, Brașov și Botoșani, din abatoare și depozite. Marfa venită de la Botoșani a ajuns la Blaj după ce acele cantități de carne au fost livrate de Blaj la București. Din punctul meu de vedere, carnea ajunsă de la Botoșani nu poate să spună cineva că ar fi cu probleme. Deocamdată, ei sunt în afara oricăror suspiciuni” a mai explicat Feneșer.

Citiți mai multe despre scandalul cărnii de cal provenită din Blaj.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Rezultatul analizei la carnea de cal: Din cele 8 probe recoltate, una a ieșit pozitivă. Marfa societății din Blaj rămâne sechestrată | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax