Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rimetea, destinația anului 2024, la Târgul de Turism al României. Anunțul subprefectului de Alba, Corneliu Mureșan

Publicat

Rimetea

Rimetea va fi aleasă destinația anului 2024 în România, a anunțat subprefectul de Alba, Corneliu Mureșan. 

”Județul Alba are un potențial turistic imens care, din păcate, nu a fost valorificat la adevărata sa valoare de către Consiliul Județean Alba, instituția responsabilă să pună în valoare toate bogățiile județului.

Cu toate acestea, în localitățile în care se muncește și se depun eforturi pe zona de turism, rezultatele se văd.

Un exemplu în acest sens este comuna Rimetea. Am aflat, cu bucurie, că această comună va primi titlul de destinație turistică a anului 2024 în România” a transmis Corneliu Mureșan.

Citește și: Satul Rimetea, considerat de Deutsche Welle printre cele mai frumoase din România

El a adăugat că premiul va fi decernat în cadrul Târgului de Turism al României, care începe joi, 15 februarie, și va fi acordat de către Federaţia Internaţională a Scriitorilor şi Jurnaliştilor de Turism (FIJET).

”Alături de primarul Deák Székely Szilárd Levente și subprefectul Andrei Vincze am lucrat la proiecte care vizează promovarea acestei comunități unice” a adăugat acesta.

Vezi și VIDEO: Comuna din România care se întreține 100 % din turism se află în Alba. Este în top 10 cele mai frumoase din țară

Rimetea este considerată una dintre cele mai frumoase comune din România de publicația DW.

Localitatea se află la 24 de kilometri de Aiud și la 7 kilometri de Buru, la poalele vârfului Piatra Secuiului.

Este locul unde populatia, majoritatea maghiară, păstrează cel mai bine tradiţiile. Puțini ştiu că Rimetea a fost, pe vremuri, un renumit oraș, cu peste 2.000 de locuitori.

Începând cu anul 1996, localitatea Rimetea a fost înclusă într-un proiect de conservare și valorizare a patrimoniului. În urma acestui proiect, mai mulți localnici au hotărât să-și restaureze casele vechi.

În anul 1999, localitatea a fost distinsă cu premiul Europa Nostra al Comisiei Europene iar în anul 2000, Oficiul Național al Monumentelor Istorice a desemnat Rimetea zonă arhitecturală și urbană protejată. Rimetea a fost nominalizată în 1999 pentru a intra în Patrimoniul Mondial UNESCO

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mircea

    miercuri, 14.02.2024 at 16:30

    Se vede ca Remetea nu este populata cu ROMÂNI sunt doar minoritari altfel ar arata jalnic ca mai toate localitatile populate cu deai nostrii😭😭

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax