Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

RMGC, despre respingerea proiectului de lege privind Roşia Montană: „Apreciem concluzia Comisiei, care recomandă completarea cadrului legislativ”

Publicat

După ce Comisia parlamentară specială pentru Roşia Montană a respins, luni, proiectul de lege venit de la Guvern, privind exploatarea minieră de la Roşia Montană, Roşia Montană Gold Corporation a transmis o declaraţie de presă referitoare la această decizie.

Compania Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) transmite următoarea declarație de presă:

„Raportul Comisiei parlamentare a venit la capătul unor dezbateri transparente, în care opinia publică a avut ocazia să fie informată cu privire la proiectul Roșia Montană. Raportul comisiei este profesionist și cuprinzător și ne bucurăm că, după mulți ani de așteptare, s-a desfășurat o analiză serioasă a acestui proiect minier, în toate aspectele sale. Apreciem concluzia Comisiei, care recomandă completarea cadrului legislativ actual din România cu măsuri care să stimuleze implementarea unor proiecte miniere de asemenea amploare.

Sperăm că acest cadru legislativ va permite dezvoltarea industriei miniere din România și atragerea de investitori. Așteptăm adoptarea rapidă a cadrului legislativ general, pentru ca dezvoltarea proiectului minier Roșia Montană să poată demara în prima parte a anului 2014, iar impactul economic pozitiv al repornirii mineritului în România să se facă simțit în întreaga economie.

Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) acţionează şi a acţionat întotdeauna cu bună credinţă şi deplină respectare a cadrului legal. RMGC își reafirmă respectul pentru toate instituțiile statului român și pentru specialiștii români. Avem încredere că beneficiile proiectului Roșia Montană – mii de locuri de muncă, standarde de mediu ridicate, patrimoniu restaurat și peste cinci miliarde de dolari în economia României – se vor concretiza cât mai curând”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

9 Comentarii

9 Comentarii

  1. Calin

    miercuri, 13.11.2013 at 11:45

    bun, atunci sa se completeze cadrul legislativ si sa se porneasca odata industria mineritului in Romania, e o oportunitate foarte buna de dezvoltare pentru tara noastra!

  2. Alin Croitoru

    joi, 14.11.2013 at 12:37

    La cum decurgeau lucrurile din punct de vedere politic era clar ca aceasta va fi solutia.Antonescu nu avrut sa lase de la el si atunci Ponta a trebuit sa renute pt a nu se ajunge la o ruptura in USL. Acum sa faca bine sa se grabeasca sa creeze acel cadru legislativ despre care se tot vorbeste desi puteau sa faca acest lucru de la inceput dar banuiesc ca nu au vrut sa iasa din tiparul clasei politice romanesti.

  3. Radu Faur

    duminică, 17.11.2013 at 13:36

    Suntem alaturi de companie, speram de asemenea ca RMGC va demara proiectul cat mai repede si ca Romania va beneficia de un imbold semnificativ in cresterea economica, iar la Rosia Montana se vor deschide noi oportunitati pentru noi localnicii care de atatia ani speram la o viata decenta.

  4. Nina

    duminică, 17.11.2013 at 22:36

    Asteptam cu nerabdare adoptarea rapida a cadrului legislativ general. Sa speram ca totul o sa fie bine pentru noi si pentru Romania! Doamne ajuta!

    • Rusu Mirel

      luni, 25.11.2013 at 18:48

      RMP va genera venituri de aproximativ 1,8 miliarde USD in Trezoreria Guvernului Romaniei si alte 2,4 miliarde USD vor fi cheltuite in beneficiul economiei Romaniei pentru contractarea de bunuri si servicii. Planul de afaceri a fost realizat luand in calcul un pret mediu al aurului de 900 dolari/uncie si al
      argintului de 12,5 dolari/uncie. In total, Romania va obtine 78% din beneficiile aduse de proiectul minier.

  5. Alex

    miercuri, 27.11.2013 at 18:21

    Asteptam cu nerabdare demararea proiectului,vrem sa muncim

  6. Cristi

    joi, 28.11.2013 at 01:05

    Sa zicem ca proiectul a fost repsins datorita faptului ca nu corespundea cerintelor impuse…sa i vedem acuma pe bosii de la Bucuresti ce decizie mai dau la urmatoarea strigare cand totul o sa fie in regula, nu ca pana acuma nu era…

  7. Marcel

    vineri, 29.11.2013 at 15:28

    Vrem minerit la Rosia Montana

  8. Dany Bogdan

    vineri, 13.12.2013 at 15:14

    Eu ca ce3tatean al Romaniei sustin dezvoltarea economiei si a orcarei parti de pe teritoriul tarii, Eu sustin Proiectul RMGC!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax