Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Roman spune cu ce a ”mituit” PSD Alba, primarii PNL: ”Le-a promis că le va rezolva problemele penale”. Reacția lui Dîrzu

Publicat

florin roman, ACL Vicepreședintele ACL Alba, liberalul Florin Roman a declarat într-o emisiune video la Alba24.ro că plecarea celor trei primari din PNL nu este o pierdere pentru partid, pentru că toți au dosare penale. Dezvăluirile acestor dosare vin după o discuție pe care Roman a avut-o cu unul dintre primarii care a părăsit PNL Alba, edilul din Vințu de Jos, Gheorghe Vlad. Reacția președintelui PSD Alba la aflarea veștii că cei trei primari „racolați” au și „calități” penale a fost surprinzătoare, pentru că, susține el, nu știa acest „aspect”.

Toți cei trei primari care au hotărât să plece din PNL au dosare penale, potrivit vicelui ACL, Florin Roman. Acesta spune că liderul PSD Ioan Dîrzu le-ar fi promis celor trei că va interveni în rezolvarea acestor „probleme”.  ”Este unul dintre motivele pentru care ce trei au decis să migreze la PSD, susţine Roman, precizând că a aflat acest lucru în urma discuției cu unul dintre primari, indicând numele edilului din Vințu de Jos.

Contactat de Alba24, primarul de la Vințu de Jos, Gheorghe Vlad a declarat că a plecat la partidul lui Ponta ”din mai multe aspecte” și încă nu se știe dacă aceste ”aspecte” au legătură cu perchezițiile făcute la mijlocul lunii septembrie, la sediul Primăriei Vințu de Jos. Edilul a spus că principalul motiv pentru care a ales să treacă la PSD este câştigarea mandatului de primar, la care colegii din PNL nu au „muncit” atât de mult, cum au făcut-o cei de la PSD. Pe de altă parte, Florin Roman susține că promisiunea făcută de liderul PSD, Ioan Dîrzu, a avut o mare influență asupra primarului și de aceea edilul a trecut la putere.

Cât despre primarii de la Cîmpeni și Arieşeni, și aceștia au probleme penale.

Călin Andreș (Cîmpeni) ar avea un dosar penal în legătură cu Asociația crescătorilor de animale, în care au fost percheziţii la domiciliu şi la primărie, iar Vasile Jurj (Arieşeni) ar avea dosar la Agenţia Naţională de Integritate. Şi primarul de la Râmeţ, Vasile Raica (plecat de la PDL) ar avea probleme foarte mari, având sechestru asigurator în urma unui control al Curţii de Conturi, potrivit lui Roman.

„Cei care au plecat (primari – n.r) sunt toți cu probleme de natură penală. Adică au dosare penale toți. Domnul primar de la Vințu de Jos, probleme mari de dosar, cu percheziție la domiciliu și la primărie, domnul primar Andreș, în acest scandal cu Asociația crescătorilor de animale, percheziții la domiciliu și la primărie, domnul primar Marin Jurj, dosar Agenția Națională de Integritate. Și la PD, din fostul PD, domnul primar de la Râmeț, probleme foarte, foarte mari, cu sechestru asigurator în urma unui control al Curții de Conturi.

O să profit de acest prilej pentru a proba că domnul Dîrzu, atunci când a racolat acești primari, pe lângă traficul de influență pe care l-a făcut, oferind avantaje materiale, bani publici pentru diferite lucrări de investiții, abuzând de funcția pe care o deține, de deputat în Parlamentul României, domnul Dîrzu a promis inclusiv rezolvarea acestor dosare de natură penală”, a declarat Florin Roman.

YouTube video

ioan dirzu Întrebat dacă are cunoştinţă de dosarele penale ale celor trei edili din Arieşeni, Cîmpeni, şi cel mai recent al celui de la Vinţu de Jos, Ioan Dîrzu a declarat următoarele: „Mă surprinde ce spuneţi dumneavoastră. Şi cei care sunt la PDL sunt cu multe dosare penale. Este problema dânşilor. Dânşii şi-o rezolvă. Nu ştiam că au dosare penale şi sincer nici nu cred că ar trebui să ştiu. Cei de la ACL care susţin că le-am promis că le rezolv problemele au băut ceva aproape de matrafox. Nu ştiu la ce fac ei referire. Sper că nu au luat rolul edilului de la Cotroceni să vorbească în necunoştinţă de cauză. Este problema dânşilor, noi aici ce putem să facem este să-i punem la muncă şi eventual să începem să-i punem pe bannere alături de Victor Ponta. Fiecare răspunde de ce face. Mai nou toată lumea este cărată de ici pe colo, unii au avut şi vor avea (dosare penale – n.r). În rest la muncă şi campanie electorală pentru Victor Ponta”, a spus Ioan Dîrzu.

În final preşedintele PSD Alba a spus că i-a luat în partid pe edili, pentru că „sunt actuali primari şi vor fi viitori primari”.

Mai multe despre acuzațiile făcute de către Florin Roman veți putea vedea luni, la ”Testul de campanie”, emisiune difuzată exclusiv pe Alba24 și canalul youtube Alba24.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. ioan

    vineri, 17.10.2014 at 17:24

    Dute si te culca si intoarcete la familia ta, lasa fitele

  2. mihai

    vineri, 17.10.2014 at 22:09

    Asta-i miezu! restul sunt toti prosti si hoti! noroc cu el ca ne salveaza!
    Esti un dezastru micutule!

  3. @ion

    vineri, 17.10.2014 at 22:14

    La ce familie ioane? la valoarea lui ?

  4. Sorin

    sâmbătă, 18.10.2014 at 10:35

    Piticu atomic bate din gura sa se afle in treaba ,dar daca toti cei care trec la alt partid au dosare penale restu cum sunt?????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax