Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

România are printre cele mai mici prețuri din lume la internet. Țările în care abonamentul este mai scump decât salariul minim

Publicat

Un studiu realizat de cable.co.uk ne arată că România se află între primele zece țări din lume, atunci când vorbim despre prețul unui abonament lunar la internet în bandă largă.

Pe primul loc de află Siria unde, pentru a beneficia de internet fix, trebuie să plătești 2,15 dolari. Urmează Sudan cu 4,80 dolari, Belarus și Ucraina cu 7,40 dolari și Federația Rusă cu 8,07. România se află pe locul 9 cu un preț 9 dolari/ abonament

Țările din Europa cu cel mai ieftin internet

Țările cu cel mai scump internet din lume

Potrivit cable.co.uk cel mai scump internet din lume au locuitorii din statul african Burundi care trebuie să scoată din buzunare 429,95 de dolari, pentru a se putea conecta pe rețelele de socializare. Scump este internetul și în Siera Leone ( 316 dolari) și în Brunei (258 dolari).

Iar Americanii nu au nici ei parte de un internet ieftin aceștia plătind aproape 68 de dolari pentru un abonament lunar.

În Europa prețul plătit de norvegieni se ridică la aproape 90 de dolari și astfel țara nordică se situează pe primul loc în regiune.

România a urcat două poziții în top, ajungând pe locul doi: avem internet fix ieftin

Site-ul menționat anterior a precizat că țara noastră a urcat două locuri, în ultima perioadă, până pe poziția a doua a clasamentului mondial, fiind acum pe prima poziție în regiune, de altfel. În medie, abonamentul la internet fix, din țara noastră, valorează aproximativ 5-6-7 euro, în funcție de oferta furnizorului.

„Există 14 țări calificate în regiunea Europei de Est, toate cu excepția uneia dintre ele se află în prima jumătate a clasamentului, una (România) în top 10, iar alte 11 în top 50. În general, regiunea are un cost mediu de 19,9 dolari pe lună, ceea ce o face să fie a doua cea mai ieftină regiune din lume.

Cele mai ieftine trei țări au fost România (9 USD, locul 8), Bulgaria (10,67 USD, locul 12) și Kosovo (15,01 USD, locul 23).

Cele mai scumpe trei au fost Slovenia (45,61 USD, locul 114), Muntenegru (26,06 USD, locul 53) și Croația (23,37 USD, locul 50)”, se arată într-un comunicat.

De menționat că site-ul cable.co.uk a strâns și analizat date de la 3.356 de pachete de oferte pentru internet fix din 220 de țări. Studiul a fost realizat în perioada 19 ianuarie 2022 – 30 martie 2022.

Mai mult, avem o veste proastă pentru cei care s-au gândit să se stabilească în Statele Unite ale Americii: țara se află pe poziția 134, mondial, cu un cost mediu al abonamentului la internet fix de 55 de dolari/lună.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax