Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România, la coada clasamentului european în ceea ce priveşte lucrul de acasă. Care este situaţia în UE

Publicat

laptop calculator

România era, anul trecut, penultima țară din Uniunea Europeană în ceea ce privește ponderea celor care lucrau de acasă în totalul persoanelor ocupate pe piaţa muncii, potrivit datelor Eurostat.

Reamintim că, în România, abia din 2018 a fost reglementat expres lucrul de acasă, prin noua lege a telemuncii.

În anul 2017, în România doar 0,4% dintre persoanele ocupate, cu vârste între 15 și 64 de ani, lucrau de acasă, mult sub media Uniunii Europene, de 5%. În Uniunea Europeană, doar în Bulgaria era mai mică ponderea celor care lucrau de acasă, 0,3%.

La polul opus, țările UE în care se practică cel mai mult lucrul de acasă sunt: Olanda (13,7%), Luxemburg (12,7%) și Finlanda (12,3%).

La nivelul UE, persoanele care desfășoară o activtăți independente lucrează de obicei de acasă (18,1%). În cazul angajaților, doar 2,8% dintre aceștia muncesc de acasă, la nivelul întregii UE.

Legea telemuncii în România prevede că “salariatul, în mod regulat şi voluntar, îşi îndeplineşte atribuţiile specifice funcţiei, ocupaţiei sau meseriei pe care o deţine, în alt loc decât locul de muncă organizat de angajator, cel puţin o zi pe lună, folosind tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor”. Astfel, telemunca este reglementată și pentru contractele part-time.

sursa: startupcafe.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax