Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România, pe lista scurtă a țărilor în care Mercedes-Benz și Rivian vor să construiască o fabrică de furgonete electrice

Publicat

sursa foto: facebook

Mercedes-Benz Vans și Rivian plănuiesc un joint-venture pentru a produce furgonete electrice într-o fabrică din Polonia, Ungaria sau România în următorii ani, a anunțat Mercedes-Benz Vans, ceea ce a dus la o creștere de peste 5% a acțiunilor Rivian.

Companiile au semnat un memorandum de înțelegere și planifică modul de producere a modelelor lor pe o linie de producție comună, a declarat Mercedes-Benz, adăugând că dezvoltă, de asemenea, o nouă arhitectură proprie de furgonete complet electrice denumită VAN.EA.

Mercedes Benz, investiție de 674,4 milioane de lei la Sebeș

Mercedes Benz deține în România două fabrici la Sebeș și Cugir în județul Alba și a anunțat în august intenția de a dezvolta o nouă fabrică de componente digitale pentru producția de mașini electrice.

Investiția de 674,4 milioane de lei în România va fi derulată prin firma Star Assembly, prin care concernul german operează două filiale, în Sebeș și în Cugir.

În mai, reprezentanții Mercedes Benz au transmis că intenționează să dezvolte proiecte pentru trecerea la producția de componente destinate vehiculelor electrice, prin investiții majore în perioada următoare.

Premierul Nicolae Ciucă spunea atunci, în cadrul unei vizite la unitatea de producție Star Assembly din Sebeș, că România ar putea fi luată în calcul de producătorul auto Mercedez-Benz pentru a dezvolta proiecte pentru trecerea la producția de componente adresate vehiculelor electrice.

Compania a primit deja sprijin în valoare de 35 de milioane de euro sub forma ajutorului de stat, fonduri de care compania a beneficiat pentru achiziționarea utilajelor.

Mercedes Benz caută locația pentru construirea noii fabricii de furgonete electrice

Șeful Mercedes-Benz Vans, Mathias Geisen, a declarat reporterilor că aceasta va fi o societate mixtă 50-50 și a spus că discuțiile ar trebui să se încheie „foarte curând”.

Cele două companii vor produce două furgonete de mari dimensiuni – una bazată pe platforma VAN.EA de la Mercedes-Benz și cealaltă pe platforma electrică Rivian Light Van – în uzina care va fi primul amplasament al Rivian în Europa.

De asemenea, Mercedes a declarat că va restructura fabricile germane care construiesc în prezent camionete Sprinter pentru a compensa costurile mai mari pentru vehiculele electrice.

Mercedes cooperează deja cu Renault și Nissan în ceea ce privește camionetele electrice de mici dimensiuni, care nu ar fi afectate, deoarece acestea se află într-un segment de vehicule diferit, cu cerințe diferite, a precizat Geisen.

Colaborarea cu Mercedes vine într-un moment crucial pentru Rivian. Compania producătoare de furgonete electrice și vehicule de teren a întâmpinat dificultăți de producție la fabrica sa din Illinois, deoarece întreruperile din lanțul de aprovizionare și creșterea prețurilor materialelor au forțat-o să reducă personalul și să amâne programele de produse.

Acțiunile Rivian au scăzut cu aproape 68% până în prezent în acest an.

Rivian se află într-o zonă aglomerată de startup-uri care încearcă să profite de cererea de furgonete comerciale electrice, sub presiunea producătorilor auto consacrați, precum Ford și General Motors, care s-au mișcat rapid pentru a contracara amenințarea.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax