Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

România se confruntă cu un ciclon venit dinspre Marea Neagră. Meteorologii cred că va alimenta furtuni puternice

Publicat

Meteorologii anunță că în cursul nopții a intrat pe teritoriul României un ciclon dinspre Marea Neagră, despre care se știe că este foarte puternic, după ce a trecut prin Bulgaria, pe la Varna.

Acesta ar putea aduce furtuni, avertizează meterologii.

Urmează un val de caniculă de săptămâna viitoare : Vezi  Prognoza Meteo: Vremea în România în săptămâna 21 – 27 iunie. Primul val de caniculă: temperaturi până la 39 de grade Celsius

În România, ciclonul va rămâne cel puțin până vineri seară, iar Administraţia Națională de Meteorologie e gata să emită coduri roşii.

Deocamdată, pentru zona Dobrogei a fost emis un cod galben de ploi, valabil în 6 județe.

Specialistul în fenomene extreme, Bogdan Antonescu, a explicat la Digi24, ce se întâmplă din punct de vedere meteorologic.

„Ciclonul sună puțin periculos, terminologia completă este de ciclon extratropical.

Avem două tipuri de ciclon: ciclonul cum a fost, de exemplu, Katrina, este un ciclon tropical – acela are structura clasică, spirală, ochiul furtunii și poate să producă pagube foarte mari de la vânt și precipitații; ciclonul extratropical este ceea ce avem de obicei la latitudinea noastră – sunt structurile care au front rece și front cald, deci sunt structurile care se pot întâmpla oricând de-a lungul anului și pot să producă precipitații, intensificări ale vântului, fenomenele normale.

Ceea ce este în mod particular interesant cu acest ciclon este că el cumva ajută la dezvoltarea acestor furtuni, furnizează cumva o energie pentru aceste furtuni.

Deja România are o masă de aer destul de umedă în regiune și atunci acest ciclon poate să ajute la formarea de noi furtuni”, a explicat spus Bogdan Antonescu.

Sursă: Digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax