Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

România va putea folosi gaz lichefiat american. Când vor fi exploatate gazele din Marea Neagră

Publicat

România are ca obiectiv prioritar deschiderea interconectorului de gaze dintre Grecia şi Bulgaria, în această vară sau cel mai târziu la finalul anului, a declarat, duminică, premierul Nicolae Ciucă.

Acesta susține că nu există riscul ca România să rămână fără gaz în contextul conflictului din Ucraina. Din toamnă sau cel mai târziu la finele anului, am putea folosi gaz lichefiat american injectat în interconectorul menționat.

Vezi Război în Ucraina, ziua 12: Continuă bombardamentele. Situație dificilă în suburbiile din Kiev. Noi negocieri

„Avem ca prim obiectiv deschiderea interconectorului de gaze dintre Grecia şi Bulgaria, care se va întâmpla în luna iunie, urmând ca, cel mai devreme, în octombrie, cel mai târziu către finele anului, să avem efectiv gaz care să fie injectat prin acel interconector şi atunci există posibilitatea să folosim gaz lichefiat care poate fi injectat prin terminalul de la Alexandropolis”, a afirmat şeful Executivului, la Digi 24.

Citește și Rusia a oprit transportul de gaz către două țări din Europa. Livrările instabile de gaz rusesc au provocat o creștere a prețurilor

El a subliniat că acest proiect „este esenţial nu numai pentru noi, ci este vorba de tot ce înseamnă proiectele viitoare şi importanţa lui în circuitul gazelor atât pe coridorul vertical, cât şi pe coridorul pe care noi deja l-am realizat, pe infrastructura BRUA”.

Vezi și Ce se întâmplă dacă Rusia închide robinetul la GAZE. Cât timp poate rezista România cu producția internă și stocurile din depozite

Legea offshore – când vor putea fi exploatate gazele din Marea Neagră

Premierul a spus că Legea offshore va intra în Parlament în „o lună – maxim două”. Aceasta ar permite exploatarea gazelor din Marea Neagră. Este vorba despre angajamentul Coaliției privind modificarea acestei legi.

În ceea ce privește redevențele, motiv ce a determinat plecarea unor investitori, premierul a spus că se va alege varianta ”cea mai benefică pentru poporul român”.

surse: agerpres.ro, libertatea.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax