Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Românii, așteptați la Alba Iulia cu fasole, cârnați și vin. Masă populară cu aproximativ 7.000 de porții, de 1 Decembrie 2022

Publicat

Masa populara de 1 Decembrie la Alba Iulia

Pentru vizitatorii care vor veni la Alba Iulia de 1 Decembrie 2022, Ziua Națională, administrația locală a pregătit, printre alte evenimente, și tradiționala masă populară, la Marea Unire a Bucătarilor. 

Nu mai puțin de 15 bucătari pasionați de mâncarea românească autentică își vor uni și în acest an forțele, ceaunele, instrumentele și ingredientele.

”Fasolea, cârnații și ciolanul vor fi pregătite pe îndelete, la foc mic dar cu pasiune uriașă, în dimineața zilei de 1 decembrie, în curtea Universității din Alba Iulia, pentru ca totul să fie gata la 14:45, după parada militară.

7000 de porții vor fi gata pentru tot atâția participanți la evenimentele din Cetate, albaiulieni sau frați români veniți din toată lumea” au transmis reprezentanții Primăriei.

Citește și MESAJE de ZIUA NAȚIONALĂ pentru toți românii. Felicitări și urări din inimă de român de 1 Decembrie 2022

“Știu că e o chestiune de gust. Exact la asta ne-am gândit și noi, când am ales meniul pentru anul acesta, de 1 Decembrie.

Să fie reprezentativ, gustos, autentic, românesc de la primul ingredient și până la ultima îmbucătură. Pentru că de 1 Decembrie suntem noi, românii, în esența noastră.

Cunosc mulți străini care au gustat ce-o să avem și noi anul acesta la masa populară și s-au îndrăgostit instant de gustul românesc.

Evident că nu puteam face asta fără un suport serios și generos din partea partenerilor noștri din fiecare an, Kaufland România, care ne vor susține și acum și cărora le mulțumesc” spune Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.

Evenimentul este programat joi, 1 Decembrie, de la ora 14.45, după defilarea militară. Porțiile de mâncare vor fi servite în Piața Cetății și în curtea Universității “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, după cum se menționează în programul oficial.

Vezi PROGRAM COMPLET 1 Decembrie 2022 la Alba Iulia. Evenimentele organizate de Ziua Națională în Capitala UNIRII

Pentru cei prezenți în Alba Iulia, vor fi gătite în jur de 7000 de porții de mâncare și cam tot atâtea pahare de vin care vor fi oferite gratuit participanților.

În Capitala Marii Uniri, de 1 Decembrie, pe lângă ceremonialuri de depuneri de coroane, Te Deum, Marșul Unirii sau spectacole de reenactment, vor fi festivalul de tradiții și obiceiuri, foc de artificii de zi și seara, defilarea militară, spectacol folcloric extraordinar și concerte Irina Rimes X Damian Drăghici X Surorile Osoianu, Zdob și Zdub.

Foto: Arhivă (masa populară din 2018)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. facsimil

    marți, 29.11.2022 at 17:46

    nasol.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax