Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Românii care produc acasă țuică sau rachiu vor fi scutiți de acciză, în anumite condiții. PROIECT, la Ministerul Finanțelor

Publicat

Autoritățile vor să-i scutească de la plata accizelor pe românii care produc țuică sau rachiu de fructe acasă, pentru consum propriu, în limita a 50 de litri anual. Măsura este prevăzută într-un proiect de ordonanță pentru modificarea și completarea Codului fiscal.

Ministerul Finanțelor a publicat în dezbatere, în data de 13 ianuarie, un proiect de ordonanță pentru modificarea și completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal.

Documentul prevede, printre altele, instituirea scutirii de la plata accizelor pentru alcoolul etilic din fructe, în limita a 50 de litri anual, realizat și consumat de o persoană fizică, de către membrii familiei acesteia sau de către musafiri, cu condiția ca niciun fel de vânzare să nu aibă loc, iar alcoolul din fructe, indiferent de concentrația acestuia, să fie:

  • produs de respectiva persoană particulară din fructe deținute, cultivate și furnizate de respectiva persoană particulară de pe o suprafață de teren deținută în temeiul unui drept real, utilizând un dispozitiv de distilare simplu, de mici dimensiuni, înregistrat la autoritatea competentă, și/sau
  • produs pentru respectiva persoană particulară în distilerii autorizate din fructele deținute, cultivate și furnizate de respectiva persoană particulară de pe o suprafață de teren deținută în temeiul unui drept real.

Potrivit notei de fundamentare, în prezent, țuica şi rachiurile de fructe destinate consumului propriu al gospodăriilor individuale, în limita unei cantităţi echivalente de cel mult 0,50 hl de alcool pur/an pentru fiecare gospodărie individuală, se accizează prin aplicarea unei cote de 50% din cota standard a accizei aplicate alcoolului etilic, cu condiţia să nu fie vândute.

„Se exceptează de la plata accizelor berea, vinul, băuturile fermentate, altele decât bere și vinuri, liniștite sau spumoase, produse de persoane fizice și consumate de către aceștia, de către membrii familiei acestora sau de către musafiri, cu condiția ca nici un fel de vânzare să nu aibă loc”, mai prevede proiectul de ordonanță.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. cosmin

    sâmbătă, 22.01.2022 at 20:22

    cine verifica cata tuica produc eu acasa daca am cazan propriu, lege este de rahat ca si cei ce au gindit-o cu spatele, dau legi sa isi jusifice salarul

  2. Betivii

    duminică, 23.01.2022 at 09:12

    Poate cauta noi surse de venit pt suncile lor groase. Nu le ajung salariile cu mult peste 100 milioane pe care le incaseaza doar pt ca trag apa prin institutiile statului. Le e frica de un nou Ignat, sau mai sti…li sa terminat ,,beutura,, care li sa ridicat la cap.!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax