Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Românii din Italia riscă suspendarea contractului de muncă, dacă nu prezintă certificatul verde. Când intră în vigoare măsura

Publicat

Românii care lucrează în Italia riscă să le fie suspendat contractul de muncă dacă nu vor prezenta Certificatul verde COVID. Noile reguli prevăd și amenzi de până la 1.500 de euro.

Ambasada României în Italia a comunicat că Guvernul italian a introdus, începând cu 15 octombrie 2021 și până la încetarea stării de urgență (31 decembrie 2021), obligativitatea deținerii Certificatului verde Covid-19 (Green Pass) pentru accesul la locul de muncă, atât în sectorul public, cât și în sectorul privat.

Potrivit sursei citate, accesul angajaților la locul de muncă cu încălcarea prevederilor privind obligativitatea certificatului verde este sancționată cu o amendă cuprinsă între 600 și 1.500 de euro.

Angajatul care comunică faptul că nu deține certificatul verde sau cel care nu îl poate prezenta la momentul accesului la locul de muncă este considerat absent nemotivat, până la momentul prezentării certificatului verde, totuși fără a depăși data de 31 decembrie 2021.

Nu există consecințe disciplinare și își menține dreptul la păstrarea raportului de muncă.

În zilele de absență nejustificată, lucrătorul nu are dreptul la salariu.

Regulile pentru firmele cu mai puțin de 15 angajați

În cazul întreprinderilor cu mai puțin de 15 angajați, după a 5-a zi de absență nemotivată a unui angajat, angajatorul poate suspenda angajatul pe perioada stipulată în contractul de muncă pentru înlocuire, dar nu pentru o perioadă mai mare de 10 zile, reînnoibilă o singură dată, și fără a depăși data de 31 decembrie 2021.

Această prevedere nu se aplică persoanelor care nu sunt incluse în campania de vaccinare, în baza certificatului medical eliberat în conformitate cu criteriile stabilite de către Ministerul Sănătății.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax