Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Românii fără venituri plătesc contribuţii la sănătate cu 140% mai mari faţă de anul trecut

Publicat

Românii care nu au venituri din salarii, pensii şi niciun ajutor de la stat, dar vor să fie asiguraţi, trebuie să achite, din acest an, contribuţii la sănătate cu 140% mai mari faţă de cele din 2017.

De la 1 ianuarie 2018, conform Codului Fiscal, românii fără venituri care vor să fie asiguraţi în sistemul naţional de sănătate vor plăti lunar 10% din 1.900 de lei, cât este valoarea salariului minim brut pe ţară în prezent. Adică, 190 de lei pe lună faţă de 80 de lei cât plăteau anul trecut.

Citește și FOTO ȘTIREA TA: „Ofertă imbatabilă” la un supermarket din Alba Iulia. Cumperi trei produse și plătești cât pentru patru

Chiar şi aşa, potrivit conducerii Casei Naţionale de Sănătate, sistemul medical actual, bazat pe asigurări sociale de sănătate, nu mai funcţionează. Există doar 5 milioane de plătitori în totalul populaţiei de 20 milioane de persoane.

Calculele indică faptul că românii fără venituri vor plăti în 2018, în total, 2.280 lei, faţă de 960 lei cât au achitat anul trecut, pentru contribuţia la sănătate.

Citește și ANAF vinde zeci de mașini, cu prețuri începând de la 600 de lei. Lista autoturismelor scoase la vânzare

sursă: romaniatv.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax