Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Românii îşi vor putea cumpăra vechime de muncă şi în 2018. Termenul a fost prelungit

Publicat

Românii vor putea să-şi cumpere vechime de muncă şi anul viitor. Un act normativ intrat în vigoare de duminică prevede prelungirea cu încă un an a termenului, până la 31 decembrie 2018. Reamintim că a mai fost o extindere a perioadei, de la 27 aprilie 2017, la sfârşitul acestui an.

Potrivit Legii 238/2017, de aprobare a OUG 32/2017 (modificarea Legii 186/2016), persoanele care nu au calitatea de pensionari pot efectua plata CAS pentru perioadele de timp în care nu au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia, până la data de 31 decembrie 2018.

Plata contribuției se efectuează integral, într-o singură tranșă sau în tranșe lunare, până la data de 31 decembrie 2018.

Perioadele de timp pentru care se poate efectua plata contribuției de asigurări sociale sunt cele care se încadrează în intervalul de timp cuprins între data încheierii contractului de asigurare socială potrivit Legii nr. 186/2016 și ultimii 5 ani anteriori acestei date.

Perioadele pentru care se achită CAS se consideră stagiu de cotizare în sistemul public de pensii.

Persoanele interesate să îşi cumpere vechime în muncă trebuie să încheie un contract de asigurare socială, până la data de 31 decembrie 2018, cu casa teritorială de pensii din raza teritorială de domiciliu ori reședință.

sursa: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax