Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Românii pot intra în Spania fără restricții, de luni. Condițiile de călătorie anunțate de MAE: vaccin, test PCR sau certificat

Publicat

Românii care dovedesc că sunt vaccinaţi anti-COVID-19 de cel puţin două săptămâni cu schema completă vor putea intra fără restricţii în Spania începând de luni, 7 iunie.

Vor fi acceptate nu doar serurile aprobate de Agenţia Europeană pentru Medicamente, ci şi vaccinurile chinezeşti Sinopharm şi Sinovac Corona-vac, datorită administrării semnificative a acestora în America Latină şi în Orientul Mijlociu.

Vezi și LISTA actualizată a țărilor cu risc epidemiologic. Ce se întâmplă cu cetățenii care vin din zona roșie sau galbenă

Precizările MAE (5 iunie 2021):

Spania și-a redeschis frontierele pentru cetățenii europeni pe data de 21 iunie 2020, iar pe 1 iulie 2020 cu Portugalia și alte state din afara UE care se află pe lista publicată de către autoritățile comunitare.

Începând cu data de 7 iunie 2021, toți pasagerii care sosesc din România pe cale aeriană trebuie să prezinte la intrarea în Spania unul dintre următoarele documente:

  • un certificat care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19 cu cel puțin 14 zile anterior călătoriei;
  • un test negativ PCR sau un test negativ antigen pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2;
  • un certificat de recuperare post-Covid (acesta poate fi un document eliberat de un serviciu medical la 11 zile de la depistarea infectării cu Covid. Acest certificat este valabil timp de 180 zile).

Copiii sub 6 ani  sunt exceptați de la măsura obligației prezentării acestor documente justificative.

Citește și Concediul de vară 2021. Destinațiile de vacanță din Europa cu cele mai puține restricții de călătorie

De asemenea, toate persoanele care călătoresc spre Spania, pe cale aeriană sau maritimă, trebuie să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es. ab24

În situația în care pasagerul este minor sau o persoană dependentă, formularul poate fi completat de către tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informațiilor furnizate.

Ulterior completării formularului, se va genera un cod unic QR de sănătate, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul/portul de destinație.

Dacă formularul va fi semnat din aplicație, acesta va apărea în secțiunea „Călătoria mea”, iar utilizatorul va recepționa și un e-mail care poate fi imprimat.

Având în vedere noile condiții, formularul va include o rubrică suplimentară privind rezultatul testului PCR/TMA pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2.

La sosirea în Spania, autoritățile spaniole pot solicita călătorilor dovada în original a testului PCR/testului TMA (în format digital sau pe hârtie), document care trebuie să fie redactat în limba spaniolă, engleză, franceză sau germană și să cuprindă numele și prenumele călătorului, datele documentului de identitate național sau al pașaportului cu care se va legitima, data efectuării testului, datele unității medicale care a realizat testul, precum și rezultatul negativ al acestuia.

În situația în care rezultatul testului este emis într-o altă limbă, autoritățile spaniole solicită o traducere în limba spaniolă, efectuată de o instituție avizată.

Pentru tranzitarea Franței pe cale terestră, atât spre Spania, cât și spre România, este obligatorie prezentarea unui test PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore anterior intrării pe teritoriul spaniol.

Condițiile de călătorie spre România rămân cele anunțate în data 27.05.2021 de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, Spania trecând pe lista verde/lista țărilor cu risc epidemiologic scăzut.

Astfel, pentru persoanele care sosesc din Spania cu zbor direct, testul PCR nu mai este obligatoriu la îmbarcarea în aeronavele cu destinația România.

MĂSURI IMPUSE DE AUTORITĂȚILE CENTRALE DIN SPANIA:

Pe 30 martie 2021 a fost publicată în Monitorul Oficial de Stat (BOE) Legea 2/2021 privind măsurile urgente de prevenire, combatere și coordonare pentru a face față crizei sanitare provocate de COVID-19, cunoscută sub numele de Legea „noii normalități”: https://www.boe.es/eli/es/l/2021/03/29/2/con.

Printre măsurile prevăzute, se menține obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele în vârstă de peste 6 ani, în toate spațiile publice, indiferent dacă este păstrată distanța de siguranță de 1,5 metri, inclusiv la plajă sau piscină.

Sunt exceptate de la purtarea măștii persoanele cu dificultăți respiratorii care pot fi agravate prin utilizarea măștii și persoanele care practică sport în aer liber.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax