Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Românii pot merge în Grecia din 16 aprilie. Ministrul Economiei anunță condițiile de plecare și de întoarcere din vacanță

Publicat

Din 16 aprilie, granițele Greciei se vor redeschide pentru turiștii români, însă cu anumite condiții: test PCR negativ sau certificat de vaccinare sau formular de localizare a anunțat ministrul Ministrul Economiei și Turismului, Claudiu Năsui, în urma unei discuții cu  ambasadoarea Greciei în România.

Claudiu Năsui a declarat, luni, la Antena 3, că a discutat cu ambasadoarea Greciei în România și că, din 16 aprilie, se redeschide turismul în Grecia scrie DCNews.

„Am discutat chiar astăzi (luni – n.r.) cu ambasadoarea Greciei în România și, din 16 aprilie, granițele Greciei se vor redeschide pentru turiști, evident, cu niște condiții. Și acelea sunt: un formular de localizare – și acela este ușor completabil pe internet – sau cu certificat de vaccinare sau cu test PCR negativ.

Practic, sunt două momente: momentul intrării în Grecia, și momentul revenirii în România.

La momentul plecării , turiștii români care vor să își facă vacanța în Grecia, ar avea nevoie de acest document care există și acum pe internet, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare”, afirmă Năsui.

Ministrul a precizat că dacă Grecia nu e pe lista galbenă a țărilor cu rată mare de infectare cu SARS-CoV-2, românii nu vor avea probleme la revenirea în țară.

„La momentul revenirii în țară, (…) dacă Grecia nu este pe lista aceea a CNSU-ului, nu e absolut nicio problemă.

Vezi și Prognoza Meteo/ Vremea de Paști și 1 Mai

Dacă totuși este și cetățeanul român este vaccinat, și prin vaccinare înseamnă 10 zile de la rapel, de la a doua doză, intră fără carantină.

Deci nu are nicio problemă. (…) Dacă nu are vaccinul și a fost bolnav de COVID în ultimele 90 de zile, lucru pe care îl poate dovedi fie cu un certificat medical, fie cu un test de anticorpi, de asemenea, nu intră în carantină”, a mai spus Năsui.

Claudiu Năsui, ministrul economiei, a declarat luni la Digi24 că „este o veste bună”, pentru că România „este luată în primă fază”, din data de 16 aprilie.

„Pentru turiștii români, la intrarea în Grecia nu se va cere decât un document de călătorie care se poate face foarte ușor, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare. Practic, nu ar avea carantină în momentul în care se duc în Grecia. Am vorbit chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România și mi-a comunicat lucrurile acestea”, a spus ministrul Digi24.

„De asemenea, un punct esențial era întoarcerea turiștilor. Aici sunt mai multe cazuri. Până acum, dacă țara nu era pe lista CNSU, se putea intra direct, dacă o țară – discutăm acum de Grecia – intră pe listă, persoanele care se întorc în țară și sunt vaccinate (10 zile de la rapel) nu intră în carantină, deci intră direct. Iarăși, dacă persoana a fost bolnavă de COVID în ultimele 90 de zile nu intră în carantină”, a mai spus Năsui.

El a spus că sunt „vești bune, care pot să însemne o revenire la normal, pe măsură ce vine și campania de vaccinare”.

În ceea ce privește dovada vaccinării, ministrul a spus că „așteptăm mai multe detalii de la omologii greci”. „În principiu vor recunoaște certificatul pe care îl primesc toți românii în momentul în care se vaccinează. Același document va fi folosit drept dovadă când românii se întorc”, a subliniat Năsui.

Ministrul a mai spus că documentele de la testarea cu RT-PCR sunt deja cunoscute de anul trecut de către autoritățile elene, dar că așteaptă date suplimentare cu privire la vechimea testului.

Atenție mare, pentru întoarcerea în România acceptăm și testul de anticorpi, care confirmă că persoana a fost bolnavă în ultimele 90 de zile, dar și certificat medical care confirmă”, a spus Claudiu Năsui.

Detalii despre condițiile de călătorie și formulare pot fi găsite AICI

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax