Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Românii săraci au dispărut din sistemul informatic al CNAS. 165.000 de persoane, fără rețete compensate, internări sau analize

Publicat

Românii săraci au dispărut din sistemul informatic al CNAS. Este vorba despre cetățenii cu cele mai mici venituri, care nu mai au asigurări de sănătate pentru că nu mai sunt în sistem. Ei nu mai pot primi concedii medicale, rețete și nu mai pot fi consultați de medicii de familie. 

Președinta Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, Sandra Alexiu, a atras atenția că persoanele care au un venit minim garantat nu mai apar în sistemul informatic al CNAS.

Medicul a explicat miercuri că a fost schimbată denumirea categoriei în care sunt încadrați acești oameni, însă modificarea nu ar fi fost procesată și de sistem.

„Peste noapte, toți amărâții cu venitul minim asigurat de primării au dispărut cu drepturile lor legale cu tot din SIUI, s-au dat peste cap și s-au transformat în neasigurați.

Gurile rele spun că acum se numesc altfel în lege, dar nu și în scriptele (DE) sincronizate ale statului român, asa că până se refac toate bisericuțele, oamenii aceștia, bolnavi sau nu, vor sta frumușel pe margine să facă economii guvernului.

Fiindcă nefiind asigurați, adio rețete compensate, trimiteri, internări în oncologie, dializă, paliative sau pe unde or mai fi bieții de ei, plus imputări către fraierii de doctori care i-au consultat, tratat, operat deși nu știau de marea resetare (se aplică de la 31 decembrie… )”, a explicat doctorul de familie Sandra Alexiu, citată de Adevarul.ro.

Citește și: Care vor fi tarifele de decontare CNAS pentru medicii de familie și cei de ambulator. Hotărâre aprobată de Guvern

De problema apărută în sistemul CNAS ar fi afectate aproximativ 165.000 de persoane.

Se pare că dispariția lor din baza de date a CNAS s-ar fi produs dintr-o eroare a sistemului informatic.

Aceștia rămân fără rețete compensate, internări sau analize gratuite.

Informația a fost confirmată de premierul Ciolacu, care a spus că a fost o problemă la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care va fi remediată cât se poate de repede.

Foto: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax