Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Românii se gândesc la concediul călduros, încă din iarnă. Ofertele early booking, printre preferințele turiștilor

Publicat

Opt din zece români care îşi fac rezervări iarna în agenţiile de turism cumpără pachete pentru la vară, încercând să beneficieze de reducerile de tip early booking, potrivit unui studiu al agenţiei Mareea. Destinațiile sunt dintre cele mai variate, clienții optând pentru vacanțe atât în ţară, cât şi în străinătate.

„Pentru agenţiile de turism, lunile ianuarie şi februarie au scos în evidenţă un comportament uşor diferit al turiştilor români, care anul acesta s-au orientat cu precădere către rezervarea vacanţelor de vară în detrimentul vacanţelor tradiţionale de iarnă din această perioadă. Pe lângă scăderea evidentă a puterii de cumpărare, un alt factor determinant este, în opinia agenţiilor de turism, şi iarna atipică, cu o lungă perioadă în care zonele montane au fost lipsite de zăpadă”, a declarat Marius Usturoiu, proprietarul Mareea.

El a completat că evoluţia rezervărilor de tip early booking/înscrieri timpurii, a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare progresivă, care arată că turistul român este mult mai atent cu bugetul său şi reducerile pe care le poate obţine prin faptul că apelează la acest tip de rezervări.

Destinaţiile cele mai solicitate în acest interval sunt într-o proporţie foarte mare reprezentate de litoralul românesc şi de cel grecesc.

„Practic, piaţa românească se aliniază unui trend de normalitate, deoarece la nivelul Uniunii Europene aceste vacanţe cumpărate din timp, cu reduceri semnificative de peste 30%, sunt printre cele mai apreciate. Structura pachetelor de vacanţă solicitate de turişti în prima parte a anului este una complexă, care are în componenţă servicii conexe, activităţi pentru copiii, demipensiune sau all inclusive, transport şi excursii opţionale”, a mai spus Usturoiu.

Valoarea medie a unui pachet turistic pentru litoralul românesc este de 450 lei /persoană pentru cinci nopţi cu demipensiune, în timp ce pentru Grecia două persoane plătesc pentru un sejur preţuri pornind de la 230 euro.

Staţiunea cea mai solicitată în acest an rămâne Mamaia, urmată de staţiunile din sudul litoralului, un mare accent fiind pus pe unităţile hoteliere care oferă facilităţi suplimentare pentru copii şi servicii de tip all inclusive.

În privinţa destinaţiilor externe, Grecia insulară este la acest început de an destinaţia vedetă, fiind deosebit de solicitată, potrivit Mareea. Astfel, charterele cu plecare din Bucureşti, Cluj Napoca, Timişoara, Iaşi sau Bacău către Creta, Corfu, Rhodos sau Zakynthos sunt cele mai cerute.

Mareea este principalul turoperator pentru litoralul românesc, cu circa 100.000 de clienţi anul trecut. Înfiinţată în 1998, firma are o reţea proprie de vânzare de 17 agenţii şi a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 70 de milioane de lei, faţă de 62 milioane de lei în 2012.

Totodată, agenția Mareea are un partener și în Alba Iulia, prin agenția „Vacanța”, prima agenție de turism din Alba Iulia dechisă în Alba Mall. Ofertele early booking se pot face astfel în mod direct, la sediul agenției, pe internet, la adresa contact@agentiavacanta.ro sau la telefon 0724 559 444. De asemenea, la Agenția „VACANȚA”, clienții pot beneficia și de oferte personalizate, în funcție de preferințe.

sursă: mediafax

Citește și Agenţia „Vacanţa”, singura agenţie de turism din Alba Mall, şi-a deschis porţile. Destinaţii de vis, la cele mai bune preţuri

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax