Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Românii vor putea merge în SUA fără vize de la 1 ianuarie 2025. Anunțul ambasadorului român la Washington

Publicat

Românii vor putea merge în SUA fără vize de la 1 decembrie 2025, a anunțat ambasadorul român la Washington, Dan Andrei – Muraru. 

România va adera la programul de scutire de vize al Statelor Unite ale Americii, Visa Waiver Program, iar anunțul oficial ar urma să vină în ianuarie, a adăugat Muraru.

„Mai sunt doar doi ani până când țara noastră va accede cu siguranță în Programul Visa Waiver. Sigur că mai avem un parcurs lung, dar așa cum arată acum lucrurile, avem încredere că se va întâmpla.

Anunțul va veni în ianuarie, apoi de la 1 decembrie 2025 românii vor putea călători în SUA fără vize”, a spus Muraru la Digi24.

Includerea României în programul Visa Waiver va permite cetăţenilor români să călătorească fără viză în SUA, în vizite de maximum 90 de zile, pentru afaceri sau turism.

Principalul criteriu tehnic stabilit de legislaţia americană pentru includerea în program este ca rata de refuz pentru vizele turistice şi de afaceri înregistrată în anul precedent să se situeze sub plafonul de 3%.

Ministerul Afacerilor Externe a derulat anul trecut o campanie de informare privind paşii de urmat pentru obținerea vizei de călătorie în SUA, cu scopul de a coborî rata de respingere a aplicațiilor sub pragul cerut.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax