Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Romanul ”Aneta” scris de aiudeanul Lucian Domșa în timpul epidemiei de coronavirus, cel mai premiat debut literar al anului 2020

Publicat

Romanul ”Aneta”, scris de aiudeanul Lucian Domșa este cel mai probabil, cel mai premiat debut literar al anului 2020. ”Aneta” a câștigt nu mai puțin de șase premii:

Premiul Saloanelor Liviu Rebreanu 2019 pentru proză scurtă pentru adulți, Festivalul Național de Proză Bistrița

Premiul Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Alba-Hunedoara la Festivalul „Alb-Umor” 2020 Alba Iulia

Premiul Național pentru Proză acordat de Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu” Buzău în cadrul Concursului Național de Creație Literară „Vasile Voiculescu” Buzău 2020

Mențiune la Concursul Național de Proză „Mihail Sadoveanu” Iași 2020

Premiul special al ziarului județean „Informația de Strehaia”, la Ediția a II-a a Festivalului Național Strehaia Literară și Umoristică, noiembrie 2020

Diploma de Excelență din partea Bibliotecii Județene Mureș la Ediția a II-a a Concursului literar artistic „Armonii Literare” Târgu Mureș organizat de HIFA-ROMÂNIA în colaborare cu Bibiloteca Județeană Mureș și Liga Scriitorilor Români filiala Mureș.

Roman scris în timpul pandemiei de Lucian Domșa, ajuns scriitor la 46 de ani

Lucian Domșa a devenit scriitor la 46 de ani, după ce a aflat că este bolnav și trebuie să facă dializă. ”Nu știam încotro s-o apuc, dintr-un om activ mi-era sortit s-ajung ca o legumă, trebuia să-mi găsesc un refugiu și o altă preocupare…”

Așa s-a apucat de scris. Ulterior, el și familia lui s-au infectat cu noul coronavirus și au plătit un preț greu: mama sa a murit.

Chiar și în asemenea condiții, Lucian Domșa a continuat să scrie la romanul său, ”Aneta”, și, în paralel, la o povestire în care și-a expus experiența legată de infectarea cu COVID – 19, pe care a publicat-o online pe contul său de Facebook.

S-a infectat cu coronavirus la Centrul de Dializă din Alba Iulia, unde era pacient. De acolo, și-a infectat familia, iar ca urmare, mama sa a murit.

Povestea completă a lui Lucian Domșa și a romanului său, poate fi citită AICI

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax