Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rovana Plumb despre măsurile care intră în vigoare, cu o zi înainte de alegerile prezidenţiale: Alocaţii majorate, ajutoare pentru încălzire

Publicat

rovana plumb Cu două zile înainte de alegerile prezidenţiale, judeţul Alba a fost vizitat de ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb. Aceasta a enumerat la Alba Iulia câteva dintre măsurile care intră în vigoare cu o zi înainte de alegeri. Creşterea alocaţiei pentru copiii din familile sărace, introducerea  unui tratament egal între copiii aflaţi în îngrijire la rude, cei care se află în plasament şi cei care sunt la asistenţii maternali, Guvernul începe plata ajutoarelor pentru încălzire.

În judeţul Alba aproximativ 30.000 de beneficiari vor primi pe o perioadă de 5 luni de zile, din noiembrie şi până la sfârşitul lunii martie, ajutorul privind încălzirea.

Ministrul Muncii a mai spus că majorările pensiilor, salariului minim pe economie, acordarea unui spor de fidelitate medicilor şi asistenţilor sociali sunt alte măsuri anunţate să fie puse în practică de la începtul anului 2015. 

Pe ultima sută de metri, la Alba Iulia a ajuns în vizită ministrul Muncii, Rovana Plumb. Înainate de alegerile prezidenţiale de duminică, ministrul Muncii a venit în municipiu cu gânduri mari, printre acestea se numără şi o întâlnire cu pensionari din municipiu.

Măsuri aplicate de Guvernul Ponta cu o zi înainte de alegerile prezidenţiale

Un alt gând cu care a venit la Alba Iulia este acela de a anunţa măsurile care vor intra în vigoare cu o zi înainte, ca românii să meargă să îl voteze pe viitorul preşedinte al ţării. Rovana Plumb spune că „de mâine se va fi o creştere de 42 de lei, pentru copiii care provin din familile sărace, pentru cei 500.000 de copii din România. Începând tot de mâine se introduce un tratament egal între copiii aflaţi în îngrijire la rude, acei copii care se află în plasament şi cei care se află în plasament la asistenţii maternali. Până acum cei îngrijiţi de rude primeau 97 de lei, iar cei care aflau în îngrijire la asistenţii maternali, 440 de lei. Înepând de mâine şi copiii, aproape 20.000 de copii care se află în îngrijire la rude, vor primi tot 440 de lei, dar aceasta numai pentru luna noiembrie. Din luna decembrie, toţi vor primi 600 de lei, ca urmare a creşterii de la 1 decembrie a alocaţiei de hrană pentru copii, care se măreşte de la 8 lei la 16 lei”.

Tot cu o zi înainte de marele eveniment, Guvernul începe plata pentru ajutoarele de încălzire. Potrivit ministrului, în judeţul Alba sunt aproximativ 30.000 de beneficiari, care vor primi pe o perioadă de 5 luni de zile, din noiembrie şi până la sfârşitul lunii martie, drepturile băneşti privind încălzirea.

De la 1 ianuarie, Rovana Plumb mai anunţă încă un „val” de majorări ale Guvernului Ponta. Astfel  din prima lună a anului 2015 se va dubla alocaţia de hrană pentru 43.000 de persoane, care se află în sistemul de îngrijire specială, se majorează cu 16% indemnizaţia persoanelor cu dizabilităţi, iar pensiile din România cu 5%.

„Mai avem de finalizat o singură măsură cu Ministerul Finanţelor, modul în care de la anul aplicăm o majorare mai mare a ceea ce înseamnă pensii sociale acele pensii de 350 de lei”, a mai declarat Plumb. Potrivit unor date transmise de Casa Judeţeană de Pensii Alba, în judeţ sunt 7.790 de pensionari care primesc acest venit pe lună.

Citeşte şi Pentru SĂRĂCIE nu este AMNISTIE: PENSII de 350 lei pentru aproape zece la sută din numărul bătrânilor din județul Alba

De la 1 ianuarie, pensionarii aministiaţi fiscali vor primi banii înapoi

De săptămâna viitoare, ministrul Muncii a spus că vor fi stabilite şi normele de aplicare ale legii prin care sunt amnistaţi pensionarii, care „nu trebuie să plătească pentru greşelile făcute de alţii, va fi pulicat în Monitorul Oficial, astfel încât începând cu 1 ianuarie, toţi pensionarii să-şi primească drepturile înapoi, banii pe care i-au plătit statului şi pe care nu trebuia să-i dea”.

În două săptămâni vor fi stabilite şi normele de aplicare pentru amnistia pentru mămici şi părinţi. Rovana Plumb a precizat că de la 1 ianuarie se doreşte restituirea banilor către mame.

De asemenea de la 1 ianuarie se pune în aplicare decizia Curţii Constituţionale, care-i vizează pe cei 232.000 de pensionari, care spune ministrul Muncii, „au intrat la pensie după data de 1 ianuarie 2011, care vor primi o sumă suplimentară, prin aplicarea indicelui de corecţie. De la 1 ianuarie 2013 până la 1 noiembrie 2013, acea perioadă pentru care nu s-a aplicat recalcularea”. Se va plăti suplimentar pentru cele 10 luni, respectiv 90 de milioane de lei, sumă care este stabilită în bugetul din 2015. Banii vor fi plătiţi în cursul lunii ianuarie o singură dată pentru toţi pensionarii.

Angajaţii din sistemul medical şi asistenţii sociali, „motivaţi” cu 100 de lei de la 1 ianuarie

De la începutul anului, Guvernul Ponta vrea să acorde şi o creştere a salariului de 100 de lei, medicilor şi asistenţilor, sub forma unui spor de fidelitate. Motivul, spune Rovana Plumb, „că astfel va fi motivat personalul din sănătate, în aşa fel încât să avem cât mai mulţi medici , care se întorc în ţară”. Un alt anunţ al ministrului Muncii este legat de medicii rezidenţi, aceştia vor beneficia şi în 2015 de bursă.

Salariul minim pe economie se majorează în două etape, în 2015

În 2015 salariul minim pe economie trebuie să ajungă până în decembrie la 1.050 de lei. „Prima etapă de creştere care este de 975 de lei până la 1 iulie. De la 1 iulie pe următoarele 6 luni va mai creşte cu încă 75 de lei ca să ajungem la 1.050 de lei. În 2016 trebuie să ajungă la 1.200 de lei, cum ne-am asumat prin programul de guvernare”, a declarat Rovana Plumb.

masina rovana plumb Întrebată care este povestea legată de maşina înmatriculată cu numere de Bulgaria, ministrul Muncii a declarat că: „Nu ştiu de ce domnii autori de la România Liberă, decât în context electoral probabil, pentru că am luat atâtea măsuri benefice pentru români la solicitarea prim – ministrului, au inventat o situaţie care nu este reală. Maşina Audi Q7, proprietatea mea personală care a fost în declaraţia de avere, a fost înmatriculată anul trecut în România, am plătit timbrul de mediu pentru ea, am circulat cu ea cu numere de România, după care ea a fost înstrăinată.

De ce s-a spus că nu am plătit timbrul de mediu, nu pot răspunde decât cei doi autori. Maşina care apare în poză nu a fost în proprietatea mea, şi nici în a unuia dintre membrii familiei mele. Eu am luat decizia de a acţiona în judecată, poate totuşi aflu şi eu prin această acţiune de unde sunt, cum sunt. Chiar sunt şi eu curioasă. Maşina din fotografie este a unei cunoştinţe a  familiei mele, dar nu are nicio legătură maşina din poză cu maşina mea. A fost o confuzie voită”.

sursă foto: România Liberă

 

 

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax