Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ruben, absolvent al Colegiului Militar Alba Iulia, șef de promoție la Academia Forțelor Aeriene. Ce sfaturi are pentru elevi

Publicat

Un absolvent al Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia a reușit performanța de a termina, ca șef de promoție, cursurile Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov. La început de carieră, Ruben Horvat povestește cum au trecut cei șapte ani de pregătire.

„Nu vă temeți să visați și să căpătați aripi”, este sfatul pe care sublocotentul Ruben Horvat îl are pentru elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia.

Ruben, și el absolvent al colegiului, promoția 2018, a absolvit anul acesta Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov, ca șef de promoție la specializarea Aviație nenaviganți.

Șapte ani de pregătire pentru o carieră în Armata Română

Au fost șapte ani de pregătire pentru o carieră în Armata Română, ani în care prin muncă asiduă a ajuns cea mai bună versiune a sa, afirmă cu tărie că ar repeta această experiență, iar colegiul militar și academia au fost locurile în care și-a șlefuit în permanență caracterul.

„Iată-mă la finalul a șapte ani frumoși, presărați cu suișuri și coborâșuri, muncă asiduă și prietenii de nădejde, dar și la începutul unei eternități petrecute în marea familie a Armatei României pentru care, cu riscul de a fi clișeic, colegiul militar albaiulian și academia din inima țării au reprezentat, fără doar și poate, un adevărat axis mundi, un punct de referință al valorilor și idealurilor.

Determinat de a-mi șlefui în permanență caracterul și de a atinge astfel culmile propriei desăvârșiri, am mers fără abateri pe făgașul zicalei „Cine nu se lenevește, aur și în piatră găsește”, care ulterior s-a dovedit a fi un adevărat dicton.

Anii de adolescență în băncile colegiului

Nu pot afirma că a fost ușor, însă efortul depus a meritat pe deplin. Aș repeta experiența? Cu siguranță. Aș munci ca să devin cea mai bună versiune a mea? Fără îndoială”, spune sigur pe el Ruben.

Dacă ar fi să aleagă un singur cuvânt reprezentativ pentru acești șapte ani, acesta ar fi „Mulțumesc!”.

„Despre anii de adolescență petrecuți în băncile colegiului în care încă răsună glasurile ferme ale generațiilor trecute sau despre momentele interminabile de pe platoul academiei unde pașii hotărâți ai studenților rezonează cu spiritul cazon, aș avea multe de spus, însă mă voi rezuma la un simplu „Mulțumesc!”.

Mulțumesc pentru răbdare, implicare, candoare, înțelegere, valori insuflate! Le mulțumesc prietenilor, colegilor, familiei, cadrelor didactice și militare. Dar nu în ultimul rând îmi mulțumesc mie.

Nu vă temeți să visați și să căpătați aripi. Cer senin!”, a transmis Ruben.

sursă: Colegiul Național Militar Alba Iulia (Facebook)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax