Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rușii nu au permis de 8 zile livrarea de mâncare și apă în Mariupol. O fetiță de șase ani a murit din cauza deshidratării

Publicat

Primarul orașului ucrainean asediat Mariupol, Vadim Boichenko, a declarat că trupul unei fetițe de șase ani, pe nume Tania, a fost scos din dărâmăturile unei clădiri rezidențiale distruse. El spune că fetița a murit din cauza deshidratării, scrie BBC.

„Mama ei a fost ucisă. Nu știm cât timp s-a luptat fata pentru viața ei. Nu ne putem imagina câtă suferință a trebuit să suporte. În ultimele minute de viață era singură, slăbită, speriată, însetată”.

Citește și Război în Ucraina, ZIUA 13: Ruine, lacrimi și sânge. Ucraina – cimitirul tehnicii militare a „celei mai puternice armate din lume”

Primarul spune că povestea fetei, menționată și de președintele Volodimir Zelenski în discursul său, a fost „una dintre multele povești tragice din Mariupol, orașul care supraviețuiește într-o blocadă de opt zile”.

Boichenko a declarat: „Invadatorii ruși au lăsat cu cinism orașul de o jumătate de milion de locuitori fără apă, lumină, căldură și comunicații. Toate căile de acces în oraș sunt blocate. Toate eforturile de a livra alimente și medicamente locuitorilor orașului au fost blocate de armata rusă”.

El a făcut apel la Occident să facă mai mult pentru a ajuta Ucraina, inclusiv să introducă o zonă de interdicție aeriană.

Boichenko a adăugat: „Nu o va aduce înapoi pe Tania, dar va salva viețile a mii de alți copii din Ucraina”

O familie cu doi copii a fost ucisă de ruși, în timp ce fugeau din calea războiului. Zelenski: Nu vom uita, nu vom ierta

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a promis că îi va vâna și ucide „toți nenorociții” care au ucis o familie cu doi copii, în timp ce erau evacuați dintr-o suburbie a Kievului, scrie New York Post citat de DCNews.

„O familie a fost ucisă. Un bărbat, o femeie și doi copii. Chiar pe drum… Când tocmai încercau să fugă din oraș ca să scape. Întreaga familie. Câte astfel de familii au murit în Ucraina! Nu vom ierta, nu vom uita!”, a spus Volodimir Zelensky.

„Îi vom pedepsi pe toți cei care au comis atrocități în acest război, pe pământul nostru. Vom găsi fiecare nenorocit care a tras în orașele noastre, în oamenii noștri, care a bombardat pământul nostru, care a lansat rachete sau care a dat ordin. Nu va exista lini. Nu va exista niciun loc liniștit pe acest Pământ pentru voi, cu excepția mormântului”, a mai spus președintele ucrainean.

O fetiță a murit după ce rușii au bombardat un supermarket

Fetița era la un supermarket de la marginea orașului, împreună cu părinții săi, atunci când au început bombardamentele, scrie CNN, care citează AP.

După bombardament, fata a fost adusă la un spital din Mariupol. Afară, mama sa plângea în fața ambulanței. Lângă ea, tatăl fetiței, plin de sânge.

O echipă de doctori au preluat fetița și au încercat să îi salveze viața.

„Scoate-o afară! Scoate-o afară! Putem reuși!” a strigat unul dintre medici, surprins într-un material video filmat de foto-reporterul AP, Evgeniy Maloletka.

Fetița a fost așezată pe o targă și dusă în spital, unde medicii și asistentele s-au luptat pentru a o resuscita. Aceasta nu a putut fi însă salvată.

Un medic care pompa oxigen și încerca să o resusciteze s-a întors către camera de filmat și a spus: „Arată-i asta lui Putin. Ochii acestui copil și doctorii care plâng”.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Sto eta ?

    miercuri, 09.03.2022 at 07:00

    Prostacii rusi vorbesc despre nazism, dar fac pe prostii uitind ce inseamna gulagul, unde cretinitatea si cruzimea analfabetilor atingea paroxismul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax