Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

S-a deschis Târgul de Crăciun de la Sibiu. Ce surprize îi așteaptă pe vizitatori și cât de mari sunt prețurile

Publicat

Târgul de Crăciun de la Sibiu s-a deschis vineri dimineață, cu o lună și jumătate înainte de Nașterea Domnului și va ține până în 2 ianuarie 2023.

Ca în fiecare an, târgul este organizat în Piața Mare. Aproximativ o sută de căsuțe, un patinoar, o roata panoramică de unde se poate admira orașul de la înălțime și Atelierul lui Moș Crăciun sunt doar câteva dintre surprizele cu care organizatorii așteaptă publicul.

Proiecții spectaculoase vor lumina fiecare clădire din Piața Mare și vor întreține atmosfera feerică a evenimentului.

Totodată, acestea vor da strălucire întregului Târg într-o manieră unică, transformând centrul orașului într-un loc de poveste, transmit aceștia.

Târg de Crăciun la Alba Iulia cu patinoar, brad și căsuțe pentru comercianți. Unde va fi amplasat și când se va deschide

Prețurile sunt relativ mari, însă comercianții trebuie să plătească la rândul lor sume importante de bani pentru închirierea unei căsuțe: peste 11.000 de lei (în funcție de mărime), plus energia electrică, separat.

Un pahar de vin fiert costă între 10 și 12 lei, iar un ceai cald de al 5 lei în sus. La mare căutare sunt decorațiunile de Crăciun (de la 15 lei) și Ceramica din Mărginime realizată manual, un cadou frumos de sărbătorile de iarnă (30-80 de lei).

Târgul de Crăciun de la Sibiu este vizitat anual de zeci de mii de oameni și este unul dintre cele mai frumoase din Transilvania.

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural inițiat de Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei în România, dr. h. c. Barbara Schöfnagel, în parteneriat cu municipalitatea sibiană.

Deschis pentru prima dată în anul 2007, anul Sibiului în calitate de Capitală Culturală Europeană, Târgul de Crăciun a ajuns cunoscut la nivelul întregii țări pentru amploarea și tradiția creată.

Foto: Dragoș Dumitru – Focus Sibiu, targuldecraciun.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax